Nagyvilág

2010.07.22. 17:37

Nem adhatta elő a "Rivers of Babylon"-t a Boney M

<p>Nem énekelhette el a Boney M nevű diszkócsapat Rivers of Babylon (Babylon folyói) című slágerét egy palesztin zenei fesztiválon, Rámalláhban - árulta el a zenekar énekesnője, Maizie Williams csütörtökön újságírók előtt a palesztin fővárosban.</p>

A dal refrénje a Zsoltárok könyvének egyik részlete, amely utal azokra a száműzött zsidókra, akiknek a vágya, hogy visszatérhessenek Izraelbe. A palesztinok pedig gyakran megkérdőjelezik a zsidók kapcsolatát a Szent Földdel. Emiatt a fesztivál szervezői arra kérték a Boney M-et, hogy a dalt ne énekeljék el, mert az "nem odavaló."

Williams szerint "amikor megkérték, hogy ne adják elő a Rivers of Babylon-t, akkor a csapat csalódottságát fejezte ki, mert tudják, hogy a dalt mindenki szereti." A többi Boney M sléger, köztük a "Ma Baker," a "Daddy Cool," és a "Rasputin" elhangozhatott a több száz rajongó előtt.

A fesztivál politikai célzatú is

A Palesztin Nemzetközi Fesztivál hétfőn kezdődött Rámalláhban és szombatig tart. A Boney M kedden lépett fel a zenei eseményen. Rajtuk kívül zenél egyebek mellett a francia-algériai énekes, Faudel, az Espanol de Murcia nevű spanyol balett-társulat, egy grúz tánccsoport és számos helyi, palesztin együttes.

A szervezők szerint a fesztivál politikai célzatú is, mivel fel akarják hívni a figyelmet Ciszjordánia megszállására és az Izrael által biztosított vízellátás egyre komolyabb problémájára.

Fénykorában a Boney M. a legendás svéd popcsapat, az ABBA legnagyobb vetélytársa volt. A diszkózene háttérbe szorulása az 1980-as évek első felében a Boney M-et is súlyosan érintette. Többször koncerteztek Magyarországon is. Az évek folyamán a zenekar több átalakuláson ment keresztül, és az új évezredben több különböző együttes is járja a világot Boney M. néven.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!