Nagyvilág

2010.10.28. 18:37

Róka tépte le a férfi orrát a temetőben

<p>A gyógyszertúladagolástól kiütött skót férfi eszméletlenül feküdt a temetőben, amikor egy megvadult róka szétmarcangolta az arcát, és letépte az ujjait.</p>

Andrew Stewart olyan borzalmas sérüléseket szenvedett, hogy a rátaláló rendőr azt hitte: gengszterek próbálták meg kivégezni őt a lehető legbrutálisabb módon. "Amíg a helyszínelés zajlott, és az áldozatot kórházba szállították, az állat visszajött, és körbeszimatolta a területet" - mesélte borzongva egy illetékes. Ekkor jött rá a hatóság, hogy mégsem egy bűnbandával áll szemben, hanem egy gonosz négylábúval.

A 37 éves Andrew, aki idős szüleivel él Musselburgh-ban egy fedél alatt, félresikerült házassága miatt lett gyógyszerfüggő, és az állását is elveszítette. Aggódó családja értesítette a rendőrséget az eltűnésekor. "Már jól van, átesett a műtéten" - mondta édesanyja, Lily szerda este.

A döbbent helyiek szerint a helyi rókák szelidek, és sosem gondolták volna, hogy valamelyikük emberre támadhat. A 64 éves Jim Proudfoot, akinek lakása éppen a temetőre néz, elárulta: eddig nem bántotta a ravaszdikat, mert azok hasznosak a nyúlfogásban, és most sem akarja legyilkolni őket. "Ha valóban így történt, ritka esetről beszélünk" - mondta.

- MON -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!