Nagyvilág

2011.06.09. 15:31

Videó: Madeira, a földi paradicsom

<p>Portugália, Madeira - Madeira egy igazi csoda! Mesés zöld sziget, látványos természeti szépségek, gyönyörű tengerpart és kristálytiszta víz várja azokat, akik Madeirán szeretnének nyaralni!</p>

Madeira, az Atlanti-óceán partján fekvő sziget számos sportolási lehetőséggel is várja az utasokat, az óceán hullámai ugyanis ideálisak az vitorlázóknak és a szörfözőknek is. Madeirán megannyi természeti, kulturális és történelmi látnivaló is várja a nyaralókat, így a pihenésen túl élményekkel feltöltődve térhet haza egy madeirai nyaralásról.

Videó: Madeira

Madeira fő nevezetessége a levadák (öntözőcsatornák) hálózata. A fő csatornák több szinten, kiváló túralehetőséget kínálva húzódnak végig főleg a sziget teljes nyugati és délkeleti részén. Egy részük sziklákba vájt alagutakban fut.

Madeira sziklás, illetve kavicsos partjai strandolásra nem igazán kedvezőek, de például Porto Moniz lávamedencéi igen ötletesek. A sziget egyetlen pici, természetesen homokos öble Caniçal közelében a Prainha nevű strand. Calhetánál mesterségesen alakítottak ki homokos partot. Calheta közelében találhatók a Szent Lőrinc-fok kopár sziklái.


Amit látnia kell, ha Madeira-n nyaral

  • Funchal fő látnivalói a botanikus kertek
  • Monte fő nevezetességei a Miasszonyunk temploma (itt temették el IV. (Boldog) Károlyt, az utolsó magyar királyt) és a Szeplőtelen fogantatás kápolnája;
  • A sziget északnyugati részén még láthatók az egykori babérlombú erdők maradványai;
  • São Vicente mellett az egykori tűzhányó lávabarlangjait nézhetjük meg;
  • Camacha fő érdekessége a kosárfonó múzeum;
  • a sziget második legmagasabb csúcsa, a Pico de Areeiro lábához közút vezet.

  • Kapcsolódó videók:

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!