Nagyvilág

2011.12.06. 07:59

Műholddal csípték el a bevásárlókocsi-tolvajt

London, 2011. december 6., kedd (MTI) - Műholdas nyomkövetőt vetettek be egy áruházi bevásárlókocsi-tolvaj kézre kerítésére Spanyolországban - sikerrel.

London, 2011. december 6., kedd (MTI) - Műholdas nyomkövetőt vetettek be egy áruházi bevásárlókocsi-tolvaj kézre kerítésére Spanyolországban - sikerrel.Nem túlzásba esőn folyamodtak a GPS-es nyomkövető bevetéséhez, amelyekből többet is bevásárlókocsikban rejtettek el. A szarka igen szorgos volt: 290 ezer euró - 90 millió forint - értékű kocsit lopott el, amelyet azután eladott színesfémnek. A nagyáruházak már torkig voltak a tolvajjal és persze "kollégáival", mivel mások is "kocsiznak", csak kisebb tételben, a rendőrség pedig komolyan vette a dolgot.

A fejlett technika bevált: egy 37 éves férfit fogott el a madridi rendőrség. Számításaik szerint az illető naponta átlagosan legalább két kocsit csaklizott el - adta hírül a brit Metro újság.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!