Nagyvilág

2014.06.18. 15:30

A parlamenti kantinok bezárásával fenyeget az ukrán házelnök

Ukrajna - A Legfelső Tanács elnöke megkérte a Parlament létesítményeinek üzemeltetéséért felelős titkárságot, hogy a plenáris ülésszakok alatt csak az ülések szüneteinek idejére nyissák ki a Rádában üzemelő büféket.

Ukrajna - A Legfelső Tanács elnöke megkérte a Parlament létesítményeinek üzemeltetéséért felelős titkárságot, hogy a plenáris ülésszakok alatt csak az ülések szüneteinek idejére nyissák ki a Rádában üzemelő büféket.

Olekszandr Turcsinov torkig lett azzal, hogy a parlamenti ülésszakok idején szinte minden esetben könyörögve kell beimádkoznia kantinban hűsölő honatyákat az ülésterembe, különben sosem lenne meg a különböző határozatok és törvények elfogadásához szükséges minimális szavazati kvóta. Ezért azzal a kéréssel fordult a Verhovna Ráda műszaki titkárságához, hogy a szünetek végét jelző csengő hallatán a személyzet minden pardon nélkül rendeljen el zárórát a parlamenti büfékben.

A házelnök szerint bizonyára a választók is jogosan várják el, hogy dologidőben a feketéik kevergetése helyett inkább az életbevágó törvények elfogadásáért kavarjanak az adófizetők pénzén a honatyák, akiknek viselt dolgai egyre intenzívebben húzzák ki a gyufát a honpolgárok körében. Legutóbb például az keltett egetverő felháborodási hullámot a minimálbéren tengődő választók körében, hogy miközben a katonák és nemzetőrök gyakorlatilag lyukas gatyában kénytelenek harcolni az ország keleti végeit feldúló terroristák ellen, a képviselőknek van bőr a képükön dollárezrekre rúgó ruházkodási költségtérítéseket igényelni, mert hogy pucéran azért mégsem jelenhetnek meg a Tisztelt Ház-ban.

Így nem csoda, hogy most már azok is egyre intenzívebben követelik a régi elvtársaktól hemzsegő parlament mielőbbi feloszlatását, akik eddig a stabilitás és a törvényalkotásban keletkezett elmaradás mielőbbi behozása érdekében a soron kívüli választások ellen kardoskodtak. A törvényhozás szélnek eresztéséről szóló döntés meghozataláért azonban egyelőre sem a képviselőház, sem pedig az újonnan megválasztott államfő nem akarja vállalni a felelősséget.

- Palkó István -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!