Nagyvilág

2016.05.11. 10:28

Magyarok hasznosítanák az ukrán szemétdombokat

<p class="Norm_00e1l"><span class="Norm_00e1l__Char">Kárpátalja – A szeméttelepeken keletkező biogáz kitermelésének és hasznosításának lehetőségeiről tárgyaltak magyarországi szakemberek Munkácson.</span>

Kárpátalja – A szeméttelepeken keletkező biogáz kitermelésének és hasznosításának lehetőségeiről tárgyaltak magyarországi szakemberek Munkácson.

Egy miskolci energetikai cég jelentkezett arra a feladatra, hogy gázmentesítse a nagyobb kárpátaljai szeméttelepeket. A szerves hulladékokat tartalmazó szemétdombok mélyén bomlástermékként keletkező metán egyrészt rendkívül tűzveszélyes, másrészt megfelelő technológiával kinyerve kiváló energiaforrásként szolgálhat.

Ennek lehetőségeiről tárgyalt a minap Munkácson Sztavrosz Szamarasz miskolci vállalkozó Andrij Baloha polgármesterrel. A tanácskozáson részt vett Kincs Gábor, a Magyar Nemzeti Kereskedőház beregszászi irodájának vezetője is.

A felek megállapították, hogy az ötlet rendkívül perspektivikus, s a közeljövőben szakértők bevonásával tanulmányozni fogják a kivitelezés és a finanszírozás lehetőségeit, mely utóbbi tekintetében uniós forrásokat is igénybe szeretnének venni.

- Palkó István -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!