Nagyvilág

2017.02.22. 15:29

Az ukrán elnök tankönyvekkel népszerűsítteti az eurointegrációt

Ukrajna - Petro Porosenko olyan iskolai tankönyvek kiadását rendelte el, amelyek az európai értékek alkalmazásának előnyeiről győzik meg a diákokat.

Ukrajna - Petro Porosenko olyan iskolai tankönyvek kiadását rendelte el, amelyek az európai értékek alkalmazásának előnyeiről győzik meg a diákokat.

Az európai integráció és a NATO-csatlakozás pozitív hatásai népszerűsítésének mostantól kiemelt szerepet kell kapnia a közéletben és az oktatásban egyaránt az ukrán államfő legújabb rendeletének értelmében. Az elnöki ukáz szerint Volodimir Hrojszman kormányának egy hónapja van rá, hogy kidolgozza az ehhez szükséges propaganda-anyagokat és a stratégiát.

Az elnöki koncepció szerint a médiának, az oktatásügynek, az állami és önkormányzati szerveknek egyaránt részt kell venniük a projektben. A tévé- és rádióműsorokban kiemelt helyet kell biztosítani az uniós csatlakozási szándékkal kapcsolatos felvilágosító anyagoknak.

Az oktatási intézmények diákjai számára tankönyveket és egyéb segédeszközöket fognak kiadni az euroatlanti integráció kérdéseinek tárgyában. Az általános, közép- és főiskolákon tematikus előadásokat, tanfolyamokat és szemináriumokat kell tartani a témában.

Mindezek megvalósítása érdekében az állami intézmények és önkormányzati szervek felhatalmazást kapnak, hogy a megengedett eszközökkel előteremtsék az ehhez szükséges pénzügyi forrásokat. Ennek érdekében hazai és külföldi vállalkozásokat, alapítványokat és egyéb szervezeteket is bevonhatnak a programba – írja az UNN hírügynökség.

- Palkó István -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!