Nagyvilág

2017.05.23. 15:57

Angyal a mennyországban - elhunyt Roger Moore

89 éves korában elhunyt Roger Moore angol színész, aki világhírűvé az Angyal kalandjai - Magyarországon is vetített krimisorozattal vált.

89 éves korában elhunyt Roger Moore angol színész, aki világhírűvé az Angyal kalandjai - Magyarországon is vetített krimisorozattal vált. Ezután a filmes szakma is felkapta a 185 cm magas jóképű színészt, így megkapta minden férfi szerepálmát, ő is játszotta James Bondot hétszer. Amerikában népszerűvé, a Tony Curtissal közös sorozatuk a Minden lében két kanál egyik főszerepe tette, amiben mindig elegáns angol lordot alakított, míg Tony Curtis, a tűzről pattant sportos, amerikai vagányt alakította. Barátságuk túlnőtt a filmen.

Kézügyessége révén fiatal korában festőnek tanult, de talán rendőr édesapja nyomdokaiba lépve lett Simon Templar figurájának megelevenítője. 1993-ben Audrey Hepburn halála után ő vette át az UNCEF-ben a filmművészeti képviselő tisztet. 1999-ben a királynő lovaggá ütötte, így élete a filmbeli életéhez hasonult. Dél-Franciaországban élt.

Utoljára 2010-ben járt Magyarországon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!