Autó - Motor

2014.05.07. 16:33

Keményen fogok hajtani, hogy újra szóljon a magyar himnusz

Az előttünk álló hétvégén, május 9-10-én rendezik a 2013/2014-es Losail Ázsia Bajnokság (Losail Asian Road Racing Series) ötödik és egyben utolsó fordulóját. A mezőnyből természetesen most sem hiányozhat a kiváló magyar hölgyversenyző, Kis Viktória, aki mindent el fog követni annak érdekében, hogy újra felcsendüljön a magyar himnusz Katarban.

Az előttünk álló hétvégén, május 9-10-én rendezik a 2013/2014-es Losail Ázsia Bajnokság (Losail Asian Road Racing Series) ötödik és egyben utolsó fordulóját. A mezőnyből természetesen most sem hiányozhat a kiváló magyar hölgyversenyző, Kis Viktória, aki mindent el fog követni annak érdekében, hogy újra felcsendüljön a magyar himnusz Katarban.

Kis Viktória idén Hermann Henrik MAMS-elnök személyes közbenjárásának köszönhetően kapta meg a lehetőséget arra, hogy – a Katari Motorsport Szövetség (QMMF) teljes támogatását élvezve – rajthoz álljon a Losail Ázsia Bajnokság utolsó három fordulóján. A bajnokság mind a négy eddigi versenyhétvégéjét a Losail International Circuiten rendezték, és a záró fordulónak is ez a pálya ad otthont, így Wicca (Kis Viktória közismert neve motoros berkekben) számára a vonalvezetés már nem tartogathat meglepetéseket.

A 2012-ben az év legeredményesebb magyar női motorversenyzőjének választott kecskeméti hölgy azok után kapta meg ezt a kiváló lehetőséget, hogy tavaly anyagi okokból egyetlen versenyen sem tudott rajthoz állni, nemhogy külföldön, idehaza sem. Idén viszont fordult a szerencséje, és ő két kézzel megragadta a kínálkozó lehetőséget. A bajnokság harmadik fordulóján, ami számára az első volt, két 6. helyet tudott felmutatni kategóriájában, majd a következő versenyhétvégén nagyon komoly tettet vitt végbe, hiszen a MotoGP közönsége előtt, emlékezetes csatában legyőzte szerb riválisát, és ezzel megszerezte az első futamon a győzelmet. Katarban Valentino Rossi, Marc Marquez és a többi sztárpilóta, valamint az összes helyi szurkoló füle hallatára, felcsendült a magyar himnusz!

Az öröm nagy volt, minden helyszínen levő magyar megkönnyezte, de Wicca megőrizte koncentrációját, és a második futamon is brillírozott: ennek akkor egy 2. hely lett a jutalma. Az ifjú magyar hölgymotoros a bajnokság összesített ponttáblázatában is a 2. helyet foglalja el jelenleg, és ezt a pozíciót a mostani, utolsó hétvége alkalmával is szeretné megőrizni. A szíve mélyen viszont ennél is sokkal jobban vágyik arra, hogy még egyszer felcsendüljön a magyar himnusz Katarban. Az az érzés egyszerűen felbecsülhetetlen és megunhatatlan.

- Alig várom, hogy végre megérkezzek Katarba, és újra motorra pattanhassak. Az első magyar OB óta nem ültem motoron, úgyhogy kellőképp fel vagyok spannolva. Hiába esti futamok lesznek, fázni nem fogunk, a hőmérő éjfél körül is a 30 fokot üti, a tapadással tuti nem lesz probléma. A LARRS 2013/14-es szezonjában ez az utolsó forduló, az összetett pontversenyben a második helyen állok. Az első helyre matematikailag sehogy sincs esélyem, de keményen fogok hajtani, hogy a múltkorihoz hasonlóan szép eredményeket sikerüljön elérni, és újra szóljon a magyar himnusz. Amennyiben jelen lesz a pontállás szerinti 3. és 4. helyezett, mivel a köridőkben nincs nagy különbség, izgalmas versenyre számíthatunk. A saját időmön mindenképp szeretnék javítani, kihozni mindenből a maximumot - nyilatkozta Kis Viktória.

A hétvége programja magyar idő szerint

Péntek (2014.05.09.):

18:00 – 18:45: Első szabadedzés

20:00 – 20:30: Második szabadedzés

21:20 – 21:50: Időmérő edzés

Szombat (2014.05.10.): 

16:00 – 16:20: Warm Up

18:00: Első futam (15 kör)

20:30: Második futam (15 kör)

- Borbás Bálint -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!