elképesztő hiszékenység

2021.02.20. 06:50

Anyuka és gyerekek vizeletet ittak a koronavírus ellen, mert hittek egy videónak

Figyeljen oda, tájékozódjon ön is, és ne higgyen el mindent, amit az interneten talál!

Forrás: Shutterstock / illusztráció

Fotó: Shutterstock

Egy anyukát csúnyán megvezettek egy áltudományos kamuvideóval, amit az egyik barátja vagy rokona küldött neki. Nem részletezik, hogy még ezzel is védjék az áldozatot.

Szóval ez az anyuka megnézte a kamuvideót, amiben arról beszéltek roppant tudományosnak tűnő módon, hogy

ha minden reggel megisszuk a saját vizeletünket, az megvéd a koronavírustól, sőt gyógyítja is a betegséget.

Az anyuka annyira meggyőzőnek találta ezt az egyébként nyilvánvaló butaságot, hogy nemcsak ő itta ezután négy napig a saját vizetetét, hanem a gyerekeivel is vizetetet itatott.

Mint mondta, meggyőződése volt, hogy a vakcinák ártanának a családjának, és kifejtette, hogy ő a tradicionális gyógymódokban hisz. A kérdés, vajon mikor számított a vizeletivás gyógymódnak?

Az áldozat védelmében a teljes történetet nem hozták nyilvánosságra, így nem derült ki az sem, hogy négy nap után végül miért álltak le a pisikúrával. Mindenesetre a sztorijuk olyan megdöbbentő volt

és akkora vihart kavart, hogy egészségügyi önkéntesek mentek ki a családhoz, és azóta is elrettentő példaként emlegetik.

Ahogy a mylondon.news cikkében szereplő szakember mondja, a történet világosan felhívja a figyelmet arra, hogy sokan mennyire nem bíznak a hagyományos, hivatalos információs csatornákban, írja a Bors.

Figyeljen oda, tájékozódjon ön is, és ne higgyen el mindent, amit az interneten talál!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!