Bulvár-celeb

2023.08.12. 15:00

Fürdéskor mindig kihagyja a köldökét? Ilyen nagy baj lehet belőle

Az orvosok óva intenek ennek a testrésznek az elhanyagolásától.

MW

Illusztráció: Shutterstock

A köldökünket hajlamosak vagyunk figyelmen kívül hagyni, elhanyagolni, pedig ahogy más egyéb testrészünket, ezt is rendszeresen és alaposan kell tiszítani.

Ugyanis a köldök begyűjti az izzadságot, az elhalt hámsejteket, a zsírokat, a szöszöket és a baktériumokat. Ha nincs rendszeresen kitisztítva, egy idő után ezek felhalmozódnak, összeállnak és kis fekete vagy világosbarna köldökkővé keményednek. 

A köldökkövet csak orvos tudja eltávolítani, előfordulhat ugyanis, hogy a köldököt fel kell nyitni azért, hogy ki lehessen húzni a köldöknyílásból. Lehetséges, hogy gyulladás, fertőzés vagy seb található a köldökkő alatt, ezt antibiotikumokkal kell kezelni. Mindez megelőzhető rendszeres tisztítással.

Illusztráció: Shutterstock
Fotó: Vladimir Gjorgiev

A szakértő azt tanácsolja, hogy fürdés előtt alaposan töröljük át a köldökünk belsejét alkoholos vattával, akár többször is, hal erősebb a szennyeződés. Majd tusolás, fürdés közben vízzel és szappal és mossuk meg, hogy eltávolítsuk az alkoholt a köldökünkből, így megakadályozhatjuk, hogy kiszáradjon és viszkessen a terület - írja a The Sun cikke nyomán a Life.hu.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!