E-sport

2024.02.18. 15:03

Magyar versenyző igazolt a Ferrarihoz!

A kétszeres szimulátor-világbajnok Báldi Gergő a világhírű Forma–1-es olasz istálló e-sport csapatát erősíti a jövőben – írja a Mandiner.

MW

Ezentúl virtuális Ferrarit vezethet Báldi Gergő

Forrás: Scuderia Ferrari Esports Team

Az autósport királykategóriájában már jó ideje bevett szokás, hogy az F1-es versenyzők szimulátorokkal készülnek fel az új évadra, s akár az egyes futamokra is, írja a Mandiner. Ennek köszönheti sikerét Báldi Gergő, kétszeres szimulátor-világbajnok magyar versenyző, aki szerződést kapott a Ferraritól, és ott lehetett a csapat új Forma–1-es autójának, az SF-24-nek a keddi hivatalos bemutatóján – írja a Magyar Nemzet.

Báldi Gergő, a Ferrari e-sport versenyzője a 2023-ban nyert kupával
Forrás: Scuderia Ferrari Esports Team

Báldi szerződést kapott a Scuderia Ferrari Esports Teamtől, így már tisztességes fizetésért, hivatásszerűen versenyezhet a számítógépen.

Tavaly kevesebbet szimulátoroztam, de szerettem volna újra komolyabban nekiállni, és pont kapóra jött a Ferrari Esports Series. Assetto Corsa Competizione volt a platform, amit én azelőtt alig használtam. Ennek ellenére sikerült megnyernem ezt a versenyt, ami után a Scuderia Ferrari Esports Team megkeresett, hogy lenne-e kedvem náluk folytatni

– mesélte Báldi, aki 2019-ben és 2020-ban is megszerezte a bajnoki címet a WTCR Esportsban, amely a Michelisz Norbert-féle túraautó-világkupa hivatalos online versenye volt. Gergő ráadásul valós versenyzői tapasztalatokkal is rendelkezik, 2016-ban magyar bajnok volt a Hankook Racer Cupban, de támogatók hiányában nem tudta folytatni a pályafutását, ekkor kezdett el szimulátorozni, s mára oda jutott, hogy a világhírű olasz istálló egyik pilótája lett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában