Nézőpont: Üdvözítő kommandó

Nézőpont: Üdvözítő kommandó
Ajándék lónak ne nézd a fogát! Nagyon sokan fittyet hánynak erre és az ajándékozásnál nem az értéket, az árat nézik. Pedig főként a karácsonyfa alá kerülő, szépen becsomagolt meglepetésnél nem ez a lényeg. Az viszont fontos, hogy a minőség ünnepi legyen – Mán László jegyzete.

Inkább legyen olcsóbb, de jó és szívhez szóló az ajándék, mint rossz, vagy selejtes. Az ünnepi hangulat könnyen elillan, ha a gyerek villanymozdonya, vagy távirányítós autója nem működik, ha a hajszárító kivágja a biztosítékot, vagy éppen a fát díszítő lámpák zárlatosak. Éppen ezért, ha tehetjük, olyan ajándékkal kedveskedjünk, amelyek kézzel foghatóak, szemmel tudjunk ellenőrizni, hogy ne érjen bennünket csalódás.

Persze a hibás műszaki cikket, a nagyobb, vagy kisebb lábbelit, pulóvert kicserélhetjük majd utólag, ám az már nem igazi. Nagyobb a baj, ha már eleve hibás a választásunk, mert ugye ami elromolhat, az el is romlik. A rizikó benne van ebben is, ám igazán bosszúsak akkor lehetünk, ha szándékosan tévesztenek meg bennünket, eleve át akarnak vágni. Ezért aztán üdvözítő a karácsonyi kommandósok ellenőrzése, amitől csak annak kell tartania, akinek valóban van takargatni valója.

Természetesen aligha várható el, hogy minden silány terméket és annak árusítóját sikerüljön nyakon csípniük, de így is sokunk karácsonyát tehetik teljesebbé azzal, hogy nem ér bennünket kellemetlen meglepetés az ajándékok felbontása után. Aki pedig bűnös, mert mások kárán akar hasznot csinálni, az bűnhődjön. 

Mán László
hirdetés