Helyi közélet

2013.11.07. 14:50

A láthatatlan tárlaton csak tapintható a világ

Újfehértó - A látók és a nem látók életkörülményeit szeretné közelebb hozni az a kiállítás, amely Tapintható világ címmel november 8-án 10 órakor nyílik meg Újfehértón a Zajti Ferenc Kulturális Központ aulájában.

Újfehértó - A látók és a nem látók életkörülményeit szeretné közelebb hozni az a kiállítás, amely Tapintható világ címmel november 8-án 10 órakor nyílik meg Újfehértón a Zajti Ferenc Kulturális Központ aulájában. A kiállítás szervezői egy sötét szobát hoztak létre, amelyben tapintással lehet körbehaladni, közben illatok és hangok segítik a tájékozódást. Az érdeklődőkre különböző foglalkozások is várnak, továbbá megismerkedhetnek a Braille-írógéppel és egy vakok számára készített társasjátékkal.

A kiállítást megnyitja dr. Kovácsné Kelemen Andrea újfehértói gyógypedagógus, majd Kali Andrea látássérült fiatal mesél mindennapi életéről, többek között a tanulásról, a beilleszkedésről, a barátkozásról, az internet használatának lehetőségeiről. A Tapintható világ című tárlat november 28-ig látható, pontosabban tapintható, azonban jelege miatt a szervezők előre bejelentett csoportokat várnak.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában