Magyarország

2010.12.24. 15:56

Nem dőlt meg a melegrekord, de csak fél fokon múlt

<p>Mindössze fél fokkal maradt el pénteken a december 24-én eddig mért legmelegebbtől a hőmérséklet, azaz bármennyire is az átlagot meghaladó meleg volt, mégsem dőlt meg a napi rekord.</p>

Sellyén pénteken 17,2 fokot mértek, 1958-ban ugyanezen a napon Békéscsabán 17,7 fok volt. A december 24-i napokra mért átlagot azonban mindenhol - néhol jelentősen  - meghaladta a hőmérséklet. A következő napokban már hidegebb idő várható.

A december 24-i átlagos maximum hőmérséklet 2,7 fok, most pénteken azonban még az ország leghidegebbnek számító pontján, Zabaron is majdnem 4 fok volt. Az ország többi részén ennél melegebbet, 8-16 fok körüli hőmérsékleteket mértek. A Baranya megyei Sellyén volt a legmelegebb, 17,2 fok. Ezzel azonban nem dőlt meg a napi melegrekord, az ugyanis 17,7 fok és 1958-ban Békéscsabán mérték - mondta a Független Hírügynökségnek Jenki Szilvia, az Országos Meteorológiai Szolgálat meteorológusa.

 

Lehűlés várható

A következő napokban jelentős lehűlés lesz, mert egy ciklon határozza meg az időjárást, egyre hidegebb levegőt hozva az országba. Szombaton várhatóan a reggeli 2 fokról nap közben csak 3 fokra melegszik fel a levegő, vagyis alig változik majd a hőmérséklet a reggelihez képest. Borongós idő várható, többfelé lehet számítani csapadékra, először eső, majd havaseső, esetleg hó formájában.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!