Sport

2015.06.09. 13:01

Meccslabdákat hárított és felért a csúcsra

Apagy - Apagyon rendeztek rangos asztalitenisz-versenyt az NB III-ban szereplő játékosok számára.

Apagy - Apagyon rendeztek rangos asztalitenisz-versenyt az NB III-ban szereplő játékosok számára.

Már a csoportmérkőzések is szolgáltak meglepetésekkel az NB III-as bajnokságban szereplő megyei csapatok versenyzőinek top 12-versenyén, amelyben helyet kaptak a megyei csapatbajnokságban játszók hasonló viadalából feljutók is.

Az apagyi megmérettetésen a négy csoportelső egyenes ágon jutott a nyolc közé, míg a második és harmadik helyezettek ki-ki meccset játszottak a fennmaradó négy helyért. Az egyenes kieséses szakaszban akadtak simább és döntő szettes mérkőzések is, különösen a negyeddöntők hoztak kiegyensúlyozott csatát. Ebben a fázisban izzadt meg a legjobban az apagyi Fodor Géza, aki 2:2-es szettállásnál, a döntő játszmában 10:6-os hátrányba került a megyei bajnok Némneth Tamással szemben, ám négy meccslabdát hárítva is kiharcolta a győzelmet. Fodort aztán az elődöntőben és a fináléban sem tudták megállítani, így ő szerezte meg az elsőséget.

Egyéni verseny

NB III-ban szereplő megyebeli csapatok játékosainak top 12 bajnoksága

Elődöntő: Fodor G. (Útfestők-Apagy SE)–Sztoj (Vásárosnaményi SZSE) 3:0, Paszternák (Nyírmadai ISE)-Tuckanjuk (Vásárosnaményi SZSE) 3:1.

Döntő: Fodor G.–Paszternák 3:1.

Az élcsoport végeredménye: 1. Fodor Géza, 2. Paszternák András, 3. Sztoj Mihály és Olekszandr Tuckanjuk, 5-8. Németh Tamás (Trió-Maxi-Nyíregyháza), Pokol Péter (Várdai ASE), Joó Zoltán (Trió-Maxi-Nyíregyháza) és Pacuk Péter (Nyírmadai ISE).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!