szon-sportoldal

2012.03.08. 12:42

Értékes hetek estek ki Máté olimpiai évéből

A nyíregyházi gyalogló a békéscsabai bajnokságon szeretné teljesíteni a szintidőt.<strong>

A nyíregyházi gyalogló a békéscsabai bajnokságon szeretné teljesíteni a szintidőt.Az utóbbi időben rájárt a rúd Helebrandt Mátéra. A Nyírsuli válogatott gyaloglójának az elmúlt év végén a bringáját lopták el, majd sérülés miatt kellett heteket kihagynia. Pedig a tét nem kicsi, hiszen már nem sok idő van ahhoz, hogy teljesítse a londoni olimpiai szintet. Az esztendő kezdetével nem volt gond, sőt!

– Remek körülmények között edzhettünk, hetente 140 km volt a penzum. Napi két edzésünk volt, közte pihentünk, este pedig a remekül felszerelt szállodában úsztunk, szaunáztunk, kikapcsolódtunk. Edzőm, Pokrovenszki József útmutatása alapján készültem-nyilatkozta Máté január végén a tunéziai edzőtáborozásról.

Akkor az volt a terv, hogy három hetes itthoni gyakorlást újabb afrikai tréningek követik, március derekán pedig indul a lugánói versenyen és ráhajt a szintidőre. Ez volt a terv...

Közbeszólt a közelítő

– Jó egy hetet edzettünk itthon Józsi bával, amikor megsérült a combom- emlékezett vissza a közelmúltra a sportoló. – Igazából nem derült ki, hogy mi volt a konkrét baja a közelítőmnek, de három hétig nem edzhettem, csak fizioterpáiára jártam, gyógytornáztam és úsztam. – Mondanom sem kell, hogy nagyon bosszantó volt mindez, hiszen tavaly nem voltam sérült, ráadásul az eddigi legjobb formában éreztem magam. Mi mást tehettem volna, mint túltettem magam ezen a peches időszakon és két hete ismét edzek.

Így aztán  Helebrandt Máté gyakran feltűnik a Sóstói út szélén, mögötte kerékpáron mesterével, vagy a stadion rekortánján nyomja az előírt penzumokat.

Az újjáírt forgatókönyv szerint két hét múlva egy kiadós tatai edzőtáborozás következik, majd az első megmérettetés, a békéscsabai felnőtt országos bajnokság, ahová a 20 kilométeres címvédőként mehet Máté.

– Természetesen szeretném megvédeni a bajnoki címemet ám ettől fontosabb az, hogy sikerüljön teljesíteni az olimpiai szintet. Nagyon remélem, hogy addig már nem jön közbe semmi, mert bár fontos hetek maradtak ki, úgy érzem van rá esélyem – így Máté.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!