Logisztikai központtal segítenék a gazdaságot

Nyírbéltek – Új lehetőségeket teremtett a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) arra, hogy szépüljenek, fejlődjenek településeink.


A nyírbélteki önkormányzat is pályázott a helyi gazdaság fejlesztésére, s elnyert közel 235 millió forintot. A település vezetése az elnyert támogatással agrárlogisztikai központot szeretne kialakítani, amelynek része lenne többek között egy felvásárlótelep, egy mérlegház, valamint épülnének irodák is. Az elképzelések szerint innen koordinálnák azt a gazdálkodást, amelyet az önkormányzat 711 hektár nagyságú területén folytatnak helyi bérlők és a mezőgazdasági programban részt vevő közmunkások. Nyírbélteknek határon átnyúló mezőgazdasági kapcsolatai is vannak három partiumi testvértelepüléssel, Erdőddel, Érmihályfalvával és Krasznabéltekkel.

KM0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

Nyírbátor.
SZON.HU


hirdetés