Tanévnyitó Nyírbátorban

Tanévnyitó Nyírbátorban
© Fotó: police.hu
Nyírbátor – A harmadik ütemben 43 leendő határvadász kezdte meg tanulmányait.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság képzési helyszínén újabb két szakasz, összesen 43 fő kezdte meg tanulmányait 2017. január 9-én. Az ünnepélyes tanévnyitó elöljárója Dr. Dsupin Ottó rendőr dandártábornok a Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ Igazgatója, aki elsőként köszöntötte a leendő határvadászokat. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányságot Farkas József rendőr dandártáborok megyei rendőrfőkapitány és Dr. Hudák Zsolt György rendőr ezredes rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes képviselte. A tanévnyitón részt vett Lövei László rendőr ezredes a Miskolci Rendészeti Szakgimnázium igazgató- helyettese.

A képzésben résztvevők tanulmányaik első két hónapjában a „Rendvédelmi alapfeladatok” tanulmányi modult teljesítik. A hallgatók a gyakorlatorientált képzés keretében a közrendvédelemmel, a határellenőrzéssel, a menekültügyi helyzet kezelésével, az erőszakos cselekmények elhárításával összefüggő szituációkban oldanak majd meg egyéni és csoportos rendőri fellépést igénylő feladatokat. Fő célkitűzés a rendőri szolgálat ellátásához szükséges kompetenciák kialakítása és fejlesztése.
A harmadik képzési időszakban őr-járőrtárs rész-szakképesítést szerzett hivatásos állományú rendőrök 2017. március 1-jével a Készenléti Rendőrség határvadász bevetési osztályai állományában, járőrvezető irányítása mellett őrzési, járőrözési feladatokat hajtanak majd végre.

Elindult a határvadász-képzés harmadik üteme

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság –Nyírbátor.
SZON.HU


hirdetés