Sport

2015.03.20. 11:00

Nagy csapás volt, de már kiheverték

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A tabella első két helyezettje vívja szombaton a pillanatnyilag legnagyobb rangadót – Nyírmadán.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A tabella első két helyezettje vívja szombaton a pillanatnyilag legnagyobb rangadót – Nyírmadán.

Hat együttes (Balkány, Ibrány, Kemecse, Mándok, Szakoly, Szatmár Unió), igazán rápihenhetett a megyei első osztályú bajnokság soros fordulójára. Mármint azok a csapatok, amelyek a programváltozás miatt legutóbbi kört kényszerpihenőn töltötték... A Nyírmada és a Tuzsér nem érintett a témában, azaz lendületből futhatnak neki a dolgok pillanatnyi állása szerint a rangadók rangadójának titulálható összecsapásnak.

Aligha szorul magyarázatra, miért e kitétel. A felek már-már tekintélyesnek mondható előnyt hízlaltak a közvetlen riválisokkal szemben: a tabella tetején nyomuló Tisza-partiak nyolc, a második nyírmadaiak öt ponttal előzik a harmadik helyen táborozó Tiszavasvárit. Nem kérdés, melyik gárda emlékszik vissza szívesebben az őszi „odavágóra” – a Tuzsér akkortájt nagy csapást mért ellenfelére. Az 5–1-es zakó azonban már a múlt, régen kiheverte a szombaton saját otthonában javítani próbáló házigazda.

Vasárnapra is jut egy klasszikus parti. A Mándok–Baktalórántháza mérkőzés szereplői korábban sem vívtak langyos csatákat, és éppenséggel ebben a párharcban is meglepő eredmény született az idény első felében vívott találkozón. A baktaiak ugyanis elhasaltak hazai pályán, ami nem sűrűn esik meg velük. Mivel mindkét legénység az élcsoporthoz tartozik, és minél előkelőbb pozícióba kíván rakétázni, valószínűleg nem az óvatos játék jellemzi majd a kilencven percet...

Szintén az elitben vert tanyát a Tiszavasvári, más kérdés, hogy két vereséggel indította a tavaszi szezont. Akárcsak a megkapaszkodásért hajtó Dombrád, így sikerélményre kiéhezett csapatok „nyüstölik” egymást – nem azonos célért, de a kedvező eredmény elérése érdekében.

Szóról szóra ugyanaz illik Cellspan-Balkány–Kemecse, valamint a Szatmár Unió FC–Ibrány meccsekre. Az egyaránt a bentmaradásért „kaparó” vendéglátók itt is, ott is a tabellán jelentősen előrébb posztoló ellenfeleket fogadnak – nyilvánvalóan a bravúr reményében. Hogy aztán kinek az álmai válnak valóra? Na ez az, amit nincs ember, aki jelenleg megmondana...

19. forduló (kezdés: 15, ifi: 13): Szakvezetői várakozások

Szombat

Nyírmada (2.)–Tuzsér (1.)

Szőke István, nyírmadai játékos-edző: – Rangadóhoz méltó mérkőzést szeretnénk játszani, amelyen a korábbiaknál is sokkal pontosabb, összeszedettebb teljesítményre lesz szükség.

Dancs Béla, tuzséri játékos-edző: – Rangadó lesz Madán! Nagy taktikai csatára számítok, az a csapat fogja megnyerni a meccset, amely a kapu előtt kíméletlenül kihasználja az adódó lehetőségeket.

Nyírgyulaj (9.)–Nagykálló (16.)

Lukács Tibor, nyírgyulaji edző: – Ez már nem az őszi Nagykálló, ennek ellenére nem lehet más célunk, mint a győzelem, Türelmesnek, fegyelmezettnek kell lennünk, akkor nem marad el a siker.

Budaházi László, nagykállói edző: – Remekül rajtoló, nagyon jó játékosokból álló csapathoz utazunk. Megpróbáljuk közösen kijavítani a múlt heti hibákat, és nagyobb akarással bebizonyítani, hogy ettől jobbak vagyunk.

Vasárnap

Mándok (7.)–Baktalórántháza (4.)

Csoma Dezső, mándoki edző: – Nem lesz egy piskóta mérkőzés, az biztos. Két jó csapat játszik, amely játssza is a futballt!

Nincs könnyű dolgunk, de számunkra hazai pályán csak a győzelem az elfogatható eredmény! Remélem, a négy sérült ember összedrótozza magát és készen állnak a harcra!

Illés László, baktalórántházi játékos-edző: – A Tiszavasvári elleni győzelem visszaadta a megtépázott önbizalmunkat, felkötött gatyával, felgyűrt ingujjal megyünk Mándokra – de focizni! Mindig paprikás, jó mérkőzést játszunk, amelyeken nüanszok döntenek, érzésem szerint most is így lesz.

Dombrád (15.)–Tiszavasvári (3.)

Borza László, dombrádi edző: – Nem beszélni kell – cselekedni!

Mirgai László, tiszavasvári edző: – Sajnálom, a Bakta elleni mérkőzést, mert véleményem szerint sokat javultunk akarásban és játékban is az Ibránnyal vívott meccshez képest. A héten sokat gyakoroltuk a rögzített szituációkat, azok hárítását, hogy még egyszer ilyen gólokat ne kapjunk. Bízom abban, hogy kijavítjuk a hibákat és eredményesek leszünk.

Szatmár Unió FC (13.)–Ibrány (8.)

Siti Ferenc, az SZUFC edzője: – Nem tudom milyen hatással lesz az elmaradt mérkőzés a csapatra... Ezzel együtt azt mondom, mint minden mérkőzésen, a győzelem reményében lépünk pályára – az ellenfél kilététől függetlenül.

Gerliczki Máté, ibrányi edző: – Nem okozott semmiféle fennakadást a kényszerszünet, hiszen edzőmérkőzést játszottunk, ahol tovább tudtuk gyakorolni azt a néhány tudatos elemet, melyekkel eredményesek lehetünk a hátralévő tizenhárom fordulóban. Megnéztem a legutóbbi forduló jegyzőkönyveit, az Unió átlagéletkora 21,7, a mienk 24,5 év volt, ez alapján azt mondhatom, hogy egy nagyon fiatal és egy fiatal csapat fog összecsapni. Mégis úgy érzem, az én csapatomban már meg kell lennie a megfelelő rutinnak ahhoz, hogy a győzelem igényével lépjen pályára – akár idegenben is.

Tiszakanyár (11.)–Tiszalök (10.)

Koskovits György, tiszakanyári edző: – Az első két akadályt sikeresen vettük, ahhoz, hogy a harmadikat is át tudjuk ugarni, még kell gyűjteni egy kis lendületet. Főleg annak tükrében, hogy a folytatásban még magasra kerül a léc.

Kovács János, tiszalöki edző: – Az előző két mérkőzésen megynyugtató dolgokat tapasztaltam, bár az elért eredményeken ez nem feltétlenül látszottak. Akadtak hiányosságok melyeket javítanunk kell, és ha egy kicsit jobban koncentrálunk meg lesz a gyümölcse játékunknak.Nem számítunk könnyű mérkőzésre, de mindent megteszünk, hogy vasárnap este „pontosan” érkezzünk haza.

Cellspan-Balkány (14.)–Kemecse (5.)

Balogh József, balkányi edző: – Egyértelmű, csak a győzelem elfogadható. Igazából a hozzáállásunkon fog múlni, milyen eredménnyel távozunk a pályáról. Egyúttal remélem, sokkal nagyobb hittel és önbizalommal futballozunk majd, mint ahogy a legutóbbi bajnoki mérkőzésünkön tettük.

Hokk Béla, kemecsei edző: – Nem számítok könnyű mérkőzésre, a Balkány ugyanis az életéért harcol. Ettől függetlenül a három pont megszerzéséért megyünk.

Nagyhalász (6.)–Szakoly (12.)

Kiss Gábor, nagyhalászi edző: – Kulcsfontosságú lesz az előttünk álló mérkőzes, mely meghatározhatja pozitív vagy negatív irányba a szezon hátralévő részét. Ahhoz, hogy önbizalmunkat visszaszerezzük csak a győzelem elfogadható és ennek elérésére képesnek tartom a fiúkat, akikben továbbra is töretlenül bízom.

Madalina György, szakolyi edző: – Kíváncsian várom, milyen hatással lesz a hét végén annak, hogy az előző fordulóban nem tudtunk játszani. Ahhoz szűk a keretünk, hogy megengendjük magunknak azt a luxust, hogy munkahelyi elfoglaltság miatt két-három embert nélkülözzünk. Számomra, pikáns meccs lesz, mert négyszer dolgoztam Nagyhalászban, mindannyiszor a második helyen végeztünk. Ebből bizonyára akadt balszerencsés szezon is, remélem, ellenfélként nem járok pórul és pontot, netán pontokat tudunk szerezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!