Nyíregyháza hírei

2012.12.07. 11:44

Új számlázási lehetőség a Nyírtávhőnél

Nyíregyháza - A fogyasztók eldönthetik: egyenlő részletekben vagy ingadozóan rendezik a fűtésszámlájukat.

Nyíregyháza - A fogyasztók eldönthetik: egyenlő részletekben vagy ingadozóan rendezik a fűtésszámlájukat.2013 januárjától új díjfizetési lehetőséget kínál ügyfeleinek a Nyírtávhő Kft. – adta hírül Krakompergerné Varga Tímea kommunikációs munkatárs. Az egyenlő mértékű fűtési hődíj részszámlázás lényege, hogy a korábban (októbertől áprilisig, csak fűtési időszakban) alkalmazott fűtési hődíj részszámlázás helyett a fogyasztók az év minden hónapjában, 12 egyenlő részletben ugyanannyi hődíjat fizetnek. A számlázás alapjául szolgáló hőmennyiség az adott fogyasztó korábbi (teljes naptári éves) tényleges hőfelhasználása és a több évi meteorológiai átlaghőmérséklet figyelembe vételével számított mennyiség.

– Természetesen az ilyen típusú számlázás esetén is módosíthatják fogyasztóink a részszámla mértékét a várható hőfelhasználásuk függvényében. A részszámlákon és az elszámoló számlán alapuló egyenletes díjfizetés legfőbb előnye, hogy tervezhető, a havi számla könnyebben kifizethető, hiszen a 12 egyenlő értékű számla fixen beállítható a család költségvetésébe, a téli időjárás havonkénti szélsőséges változása nem borítja fel a háztartás pénzügyi mérlegét. Túl azon, hogy nem kell a téli hónapokban sem kiugróan magas díjakkal számolni, a jellemzően tavaszi elszámolások továbbra is lehetővé teszik, hogy az esetlegesen magasabb elszámoló számla az év végi ünnepek idején ne okozzon gondot, amikor az ajándékozások miatt egyébként is érzékeny a fogyasztók pénztárcája – érvelt a szolgáltató sajtósa.

A távhősök december 1-től nyilatkozhatnak az ügyfélszolgálati irodában, postai úton vagy e-mailen, ha ezt a díjfizetési módot szeretnék választani jövő évtől. 2013 januárjától évközben is bármikor kérhető az egyenletes mértékű részszámlázás, viszont díjfizetési módot évente csak egy alkalommal változtathatnak az ügyfelek.

Információk

Ügyfélszolgálati iroda

Nyíregyháza, Vay Ádám krt. 4-6. (Univerzum Üzletközpont)

Ügyfélfogadás: hétfő, kedd: 8-15, szerda: 8-20, csütörtök: 10-15, péntek: 8-13 óra

A nyilatkozathoz szükséges változásbejelentő nyomtatvány elérhetősége: www.nyirtavho.hu/szamlazas

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!