Nyíregyháza hírei

2013.01.29. 17:43

Jó hír a vállalatoknak: cégautós megtakarítások

Nyíregyháza - A Parlament 2013. január 1-i hatályba lépéssel elfogadta az ÁFA törvény olyan módosítását, amely lehetővé teszi az ÁFA körbe tartozó vállalatok, vállalkozások számára, hogy a tulajdonukban lévő személyautók javítási és karbantartási számlája ÁFA tartalmának 50 %-át visszaigényeljék.

Nyíregyháza - A Parlament 2013. január 1-i hatályba lépéssel elfogadta az ÁFA törvény olyan módosítását, amely lehetővé teszi az ÁFA körbe tartozó vállalatok, vállalkozások számára, hogy a tulajdonukban lévő személyautók javítási és karbantartási számlája ÁFA tartalmának 50 %-át visszaigényeljék. Ez – gazdaságfehérítő hatása mellett - egy olyan lépés, amely jelentősen csökkentheti a vállalatok, vállalkozások tulajdonában lévő személyautók javítási költségét.

– 2012 januárjától az adótörvény lehetővé teszi a személygépkocsikhoz kapcsolódó lízingdíjak ÁFA visszaigénylését. Ez a cégek számára komoly könnyebbséget jelent és azt eredményezi, hogy kedvezőbb feltételekkel tudják lízingbe (nyílt végű pénzügyi lízing, NYVPL) venni céges autóikat, ami jelentős megtakarítást jelent a költségvetésükben.

A konstrukció kizárólag új autó beszerzésére érvényes. Mivel a NYVPL által nyújtott előnyük függetlenek a kereskedői kedvezményektől és akcióktól, ezért egymással összevonhatók. Így autómárkától függően nagyon jelentős árelőny is realizálható.

A visszaigénylés részleteiről minden erre jogosult vállalat, vállalkozás az adótanácsadójával egyeztethet. Ez a két pozitív változás reményeink szerint a jelenlegi, cégautóvásárlások által dominált autópiacnak újabb lendületet fog adni – tudatta Széles Tamás, az Autó Széles, Volkswagen Centrum kereskedelmi és marketingvezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!