Nyíregyháza hírei

2013.02.28. 10:38

Jobbik-sajtótájékoztató: Azonos elvárások, eltérő juttatások

Nyíregyháza – Az iskolák új fenntartója, az állam hatalmas mulasztást követett el a pedagógustársadalommal szemben: konzerválta a béren kívüli juttatások igazságtalan rendszerét – kezdte csütörtöki sajtótájékoztatóját dr. Kiss Sándor országgyűlési képviselő.

Nyíregyháza – Az iskolák új fenntartója, az állam hatalmas mulasztást követett el a pedagógustársadalommal szemben: konzerválta a béren kívüli juttatások igazságtalan rendszerét – kezdte csütörtöki sajtótájékoztatóját dr. Kiss Sándor országgyűlési képviselő.– Korábban az önkormányzatok dönthették el, hogy adnak-e béren kívüli juttatást a pedagógusoknak, s ha igen, mennyit. – A nehéz gazdasági helyzetben lévő településeken (például Penészlek, Nyírvasvári) rendszerint elmaradt a cafetéria, máshol akár a fizetésük 5-10 százalékát is megkapták a katedrán állók. Az új fenntartó központosította az oktatási rendszert, egységes követelményeket támaszt az oktató-nevelő munkát végzőkkel szemben, mégis különbséget tesz tanár és tanár között, a béren kívüli juttatásokban személyválogató, sőt – ha abből indulunk ki, hogy a nehezen kezelhető, 3H-s gyerekek jelentős része kistelepülési iskolákban tanul, és pont az itt dolgozó tanárok nem kapnak ilyenfajta elismerést – kifejezetten igazságtalan!

A Jobbik követeli a kormánytól, hogy egységesítse a pedagógusok cafetéria rendszerét, és januárig visszamenőlegesen „rendezze adósságát” a hátrányt szenvedett tanárokkal szemben! – mondta a jobbikos honatya.

KM-PI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!