Nyíregyháza hírei

2013.03.22. 11:46

Megyénk 28 településén 20412 fogyasztónál van áramkimaradás

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Amennyiben az időjárás indokolttá teszi, a közútkezelő azonnal megkezdi az utak síkosság mentesítését, tisztítását. A mentési feladatokat a katasztrófavédelem, a Rendőrség és a megyei Mentőszolgálat állományából mentési csoportok kialakításával hajtják végre.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Amennyiben az időjárás indokolttá teszi, a közútkezelő azonnal megkezdi az utak síkosság mentesítését, tisztítását. A mentési feladatokat a katasztrófavédelem, a Rendőrség és a megyei Mentőszolgálat állományából mentési csoportok kialakításával hajtják végre. A kialakult helyzetről, valamint a követendő magatartási szabályokról a lakosságot pontosan és folyamatosan tájékoztatják a szervek – mondta el péntek délelőtt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon Csepely Zsigmond tű. ezredes, megyei igazgató és Dr. Vinnai Győző kormánymegbízott a várható időjárásról, az útviszonyokról, illetve a megye áramellátásának helyzetéről tartott sajtótájékoztatón.

Dr. Vinnai Győző a megyei védelmi bizottság csütörtöki üléséről számolt be, amelyben a rendkívüli időjárással kapcsolatos feladatok végrehajtását határozták meg. Csepely Zsigmond tű. ezredes, megyei igazgató a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a rendkívüli időjárási helyzettel kapcsolatban ismertette az elmúlt egy óra időjárási tényezőit. A szélsebesség 45-55 km/óra, a csapadék halmazállapota továbbra is eső, havas eső, intenzitása 6-10 mm, a hőmérséklet, jelenleg 0-1 Co.

Az ezredes beszámolt a Magyar Közútkezelő Zrt. jelentéséről: megyeszerte havas eső esik, a látási viszonyok korlátozottak (közepesek 100-300m), jellemzően közepes erősségű É-ÉK-i szél fúj helyenként viharos széllökésekkel. A reggeli órákban 19 db gép végzett a főúthálózaton megelőző síkosság elleni védekezést, sószórást.

A Szabolcs-Volán Zrt. mentesítő autóbuszjáratokat indít az iskolások hazaszállítása érdekében, tekintettel a pénteki hazautazásokra. A főutak sónedvesek-vizesek, a mellékutak vizesek-latyakosak.

Az igazgató elmondta, hogy a megye területén hóátfúvásos útszakaszokról egyelőre információt nem kaptunk. A vihar nem okozott nagy kárt eddig, egy fa eltávolítást és egy tetősérülést jelentettek a megye területéről. Az E.on jelentése szerint a megyében 28 településen 20412 fogyasztónál, és 331 transzformátormál van áramkimaradás. A kárhelyszínekre katasztrófavédelmi tisztek kivezénylésével igazolják vissza folyamatosan a szolgáltató munkáját. Az igazgatóság továbbra is aggregátorokkal segíti az önkormányzatokat, a települések intézményeit.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!