Nyíregyháza hírei

2013.03.06. 16:10

MSZP-sajtótájékoztató: Holding átalakulástól a város adósságállományáig

Nyíregyháza – A kormány döntése értelmében március 31-éig megszűnnek a gazdasági társaságként működő fekvőbeteg-ellátó intézmények, s ez érinti a megyei Egészségügyi Holdingot is – mondta szerdai sajtótájékoztatóján Csabai Lászlóné, az MSZP megyei alelnöke.

Nyíregyháza – A kormány döntése értelmében március 31-éig megszűnnek a gazdasági társaságként működő fekvőbeteg-ellátó intézmények, s ez érinti a megyei Egészségügyi Holdingot is – mondta szerdai sajtótájékoztatóján Csabai Lászlóné, az MSZP megyei alelnöke. Majd így folytatta: az újabb átalakulás kapcsán készüljön egy mérleg, hogy azok az indokok, melyek alapján 2009-ben a holding létrehozása mellett döntött a megyei önkormányzat érvényesültek-e? Gazdaságosabb és hiány nélküli lett a működés? Olcsóbb és gyorsabb lett az EU-s beruházás?

– Ezekre a kérdésekre nemmel lehet válaszolni, mert a működés nem lett gazdaságosabb, azonban a 11 milliárdos uniós támogatást kapott beruházás drágább lett és a kivitelezés még el sem kezdődött – mondta Csabai Lászlóné. – Jól járt viszont sok debreceni munkavállaló, valamint a nyíregyházi önkormányzat, mert a gazdasági társasági formában működő kórház több tízmilliós iparűzési adót fizetett be, így viszont kevesebb jutott az egészségügyi ellátására.

– Nem minősítem, nem véleményezem azt, amit a város adósságállományáról Nyíregyháza polgármestere a napokban nyilatkozott, mert a tények magukért beszélnek: 2010 őszén nem 200 ezer forint volt az egy nyíregyházi lakosra jutó hitel nagysága, hanem 135 ezer forint, 2012 decemberében pedig nem 40 ezer, hanem 156 ezer forint volt ez az összeg – jelentette ki a szabolcsi megyeszékhely korábbi polgármestere.

- MTI -   

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!