Nyíregyháza hírei

2013.04.17. 17:32

Új vezérigazgató a Nyírségvíz élén

Nyíregyháza - A közgyűlés döntése alapján Szabó Istvánné követi a vezető székben Móricz Istvánt.

Nyíregyháza - A közgyűlés döntése alapján Szabó Istvánné követi a vezető székben Móricz Istvánt.Mérföldkövet jelent a Nyírségvíz Zrt. életében az április 17-i nap. Ezen a napon lejárt ugyanis Móricz István vezérigazgató egy évre szóló megbízatása, s a cég vezetője úgy döntött, hogy kéri nyugdíjaztatását. A cég közgyűlése április 17-én döntött is a vezérigazgató új személyéről: a tulajdonosokból álló közgyűlés Szabó Istvánnét választotta meg Móricz István utódjának.

Móricz István húsz éven keresztül töltötte be a vezetői munkakört, összesen pedig 44 évet töltött el a vállalatnál, illetve a jogelődjénél. Eredményes munkáját számos kitüntetés, elismerés fémjelzi. A Magyar Víziközmű Szövetség az idén első ízben adta át a Víziközmű Ágazatért érdemérem kitüntetéseket. Rendkívül eredményes kezdeményezéseiért, az ágazat érdekeiben tett fáradozásáért az elsők között vehette át a Víziközmű Ágazatért Érdemérmet Móricz István, aki a cég vezetőjeként és a MaVíz Elnökségének tagjaként tett újító javaslataival, hasznos meglátásaival és több évtizedes tapasztalatával jelentősen járult hozzá az ágazat és a MaVíz fejlődéséhez.

Szabó Istvánné, aki eddig a cég gazdasági igazgatóhelyettesi feladatait látta el, április 22-től lesz a Nyírségvíz Zrt. új vezérigazgatója. A közgyűlés döntött az új vezérigazgató alapbéréről, valamint prémiumának mértékéről is. A Nyírségvíz Nyíregyháza és Térsége Víz- és Csatornamű Zártkörűen Működő Részvénytársaság 1996 októberében alakult. Az akkori alapítók között volt 29 települési önkormányzat, valamint a Magyar Állam képviseletében a Közlekedési és Hírközlési Minisztérium, azonban napjainkban a tulajdonosok száma már 58, de a további bővülés feltételei is adottak.

A közgyűlés résztvevői szerdán új felügyelő bizottsági tagokat is választottak, ugyanis erről a megbízatásáról lemondott Balla Jánosné nyírbátori és dr. Spinyhért Zsolt napkori polgármester. A jelenlévők a megüresedett két felügyelő bizottsági helyre Luzsinszki Lajosné nagycserkeszi és Gömze Sándor tiszalöki polgármestert választották.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!