Nyíregyháza hírei

2013.05.07. 15:46

Éves közgyűlést tartott a VOSZ

Nyíregyháza -  Három napirendi pontot tárgyaltak meg a szakemberek ma délelőtt a VOSZ (Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége) megyei szervezetének éves közgyűlésen.

Nyíregyháza -  Három napirendi pontot tárgyaltak meg a szakemberek ma délelőtt a VOSZ (Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége) megyei szervezetének éves közgyűlésen. Elsőként meghallgatták a tavalyi év munkájáról elkészített beszámolót, majd dr. Nagy Zoltán előadását a NAV ellenőrzési gyakorlatáról. A hivatal megyei igazgatója felhívta azokra a kritikus pontokra a vállalkozások figyelmét, melyek egy ellenőrzés sarokpontjai lehetnek. A közgyűlés végén kiválasztották azokat a tagokat, akik a május 16-i országos küldöttgyűlésen részt vehetnek majd.

Együttműködnek a LIGA-val

Czomba Csaba, a VOSZ megyei szervezetének elnöke lapunk érdeklődésére elmondta: már tavaly óta körvonalazódott az a megállapodás a LIGA Szakszervezetettel, melynek célja a feketegazdaság kifehérítése, a munkahelyi béke megteremtése mind a munkáltatói, mind pedig a munkavállalói oldalról nézve.

– Véget kívánunk vetni a zsebből történő kifizetéseknek, erre jó lehetőséget ad a LIGA-val történő szorosabb együttműködés, melyről a VOSZ-tagok ma többet is megtudhattak – fogalmazott Czomba Csaba.

Gaskó István, a LIGA Szakszervezet elnöke beszélt arról pályázatról, melyet a VOSZ-szal közösen adtak be. – A pályázati pénzből, ami 1,6 milliárd forint, olyan tréningeket is szerveznénk, amely révén a munkavállalók betekintést nyerhetnek a kollektív szerződés és a munka törvénykönyvének rájuk vonatkozó passzusairól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!