Nyíregyháza hírei

2013.05.29. 15:46

Szobor a kommunizmus áldozatainak emlékére

Nyíregyháza -  A Periférián Alapítvány a kommunista diktatúra áldozatainak, a málenkij robotra elhurcoltak emlékére kíván szobrot állítani Nyíregyházán, a Széchenyi és a Szarvas utca találkozásánál, a régi pártház épületénél.

Nyíregyháza -  A Periférián Alapítvány a kommunista diktatúra áldozatainak, a málenkij robotra elhurcoltak emlékére kíván szobrot állítani Nyíregyházán, a Széchenyi és a Szarvas utca találkozásánál, a régi pártház épületénél. – A tervek szerint a jövő év elejére állni fog ez az emlékmű, amit adományokból és az önkormányzat által elnyert pályázati forrásból finanszírozunk – tájékoztatta lapunkat dr. Szilassy Géza, a Periférián Alapítvány elnöke.

Takács Péter, a szövetség titkárának szerkesztésében egy kiadvány is készül, mely a kommunizmus idején tapasztalható megaláztatásokról, elhurcolásokról számol majd be. – Ezen kiadvány végén azok névsora is szerepel majd, akik adományaikkal hozzájárultak a kiadvány elkészítéséhez – közölte Takács Péter. A Periférián Alapítvány egy iskolák közti megyei vetélkedőt is rendez november elején, erre 11-12. osztályos diákok jelentkezését várják. A verseny célja az, hogy minél több fiatal megismerje a kommunizmus korának kegyetlenségeit.

KM-TG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!