Nyíregyháza hírei

2013.09.30. 14:26

Programokkal hívják az erdőszerető embereket

Nyíregyháza -  Tizenhetedik alkalommal várják az Erdők Hete rendezvényei a látogatókat szerte az országban. Az Országos Erdészeti Egyesület által indított kezdeményezés minden évben mintegy száz helyszínen és különböző programmal hívja az erdőt szerető embereket a természetbe.

Nyíregyháza -  Tizenhetedik alkalommal várják az Erdők Hete rendezvényei a látogatókat szerte az országban. Az Országos Erdészeti Egyesület által indított kezdeményezés minden évben mintegy száz helyszínen és különböző programmal hívja az erdőt szerető embereket a természetbe. Az Erdők Hete programsorozat témájául dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter idén az erdők közjóléti, turisztikai szolgáltatásainak bemutatását jelölte meg. Hiszen az ország területének egyötödét borító erdők több tízmillió látogatót fogadnak évente, a gyalogos turistától a kerékpáros túrázón át a napi rendszerességgel sportolókig.

Az erdő látogatóit fogadó és kiszolgáló infrastruktúra nagy részét az erdőgazdálkodók létesítették és tartják fenn. Köztük sétautakat, pihenőhelyeket, kilátókat, erdei tornapályákat és játszótereket, kisvasutakat, erdei iskolákat és szálláshelyeket. Ezek gazdagságát, és erdeink értékeit bemutató programokról részletesen tájékozódhat a Vidékfejlesztési Minisztérium Zöld Forrás programjának támogatásával létrehozott www.erdokhete.hu honlapon.

Kedden Nyíregyházán erdőismereti akadályverseny lesz, csütörtökön esedékes A Sóstói erdő című könyv bemutatója, aznap emlékfát ültetnek, szombaton pedig megrendezik a hagyományos Nyírerdő Napot.

KM–LTL

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!