Nyíregyháza hírei

2013.10.17. 07:39

Kérdőív az állásinterjúhoz

Érpatak - Mindig tartogat valamilyen meglepetést Érpatak a közvélemény számára. Bár az ott született ötletek gyakran megosztják az embereket, a helyi önkormányzat dr. Orosz Mihály Zoltán polgármester vezetésével mégis vállalja a nyilvánosságot azzal a szándékkal, hogy a javaslatok közül több is követőkre talál, mint már volt is erre példa.

Érpatak - Mindig tartogat valamilyen meglepetést Érpatak a közvélemény számára. Bár az ott született ötletek gyakran megosztják az embereket, a helyi önkormányzat dr. Orosz Mihály Zoltán polgármester vezetésével mégis vállalja a nyilvánosságot azzal a szándékkal, hogy a javaslatok közül több is követőkre talál, mint már volt is erre példa.

Pár éve az Érpataki Modell hívta fel magára a figyelmet, napjainkban pedig az, hogy 190 pontból álló kérdőívet is ki kell töltenie annak, aki ügyfélszolgálati vezető, „kvázi aljegyző” szeretne lenni a településen.

A község polgármesterét arról faggattuk, hogyan született meg ennek a kérdőívnek az ötlete.

– A településünk életében ez egyáltalán nem számít újdonságnak, már a korábbi jegyzőnket is így választottuk ki. A kérdőívből ugyanis kiderül többek között a jelentkezők szakmai felkészültsége, így valóban a legalkalmasabb embert tudjuk alkalmazni. Hogy korábban is jól döntöttük, jelzi: az a jegyző már magasabb beosztásban dolgozik – magyarázta dr. Orosz Mihály Zoltán. – Ugyanilyen kérdőív segített bennünket az iskola újraindításakor a pedagógusok kiválasztásában is. Természetesen ott nem a közigazgatási kérdések kapták a főszerepet, hanem a közalkalmazotti szerepkör, az igazgató-tanár viszonya volt a fő szempont. Nálunk ez már tehát bevált gyakorlat.


Dr. Orosz Mihály Zoltán: A település életében ez a kérdőív egyáltalán nem számít újdonságnak.


– Hangsúlyozni szeretném, hogy nem kötelező kitölteni a feladatsort, amely tulajdonképpen több részből áll. A válaszokból kiderül a jelentkező szakmai motivációja, tudása, sokan ugyanis azt hiszik, hogy felkészületlenül is lehetnek aljegyzők egy kis településen – folytatta a település vezetője. – Megismerjük továbbá az illető személyiségét, áldozatkészségét, a munkához való viszonyát. Ez azért fontos, mert mindennap együtt vagyunk, közösen kell megoldani a helyi problémákat, közösen szervezünk rendezvényeket. Kíváncsiak vagyunk a tájékozottságára, a műveltségére is. Arra is fény derül, mennyire ismeri az Érpataki Modellt, hiszen ezt a munkát kell folytatnunk harmonikus együttműködésben.

Rákérdeztünk arra is, miért szerepel a kérdőíven Gáspár Győző, Stohl András, Kálmán Olga, Vlagyimir Putyin, Budaházy György.

– Ezek a személyiségek különböző értékeket hordoznak, más-más alternatívát jelentenek. Gondolok például az alacsony színvonalú szórakoztatásra, az agresszív liberális elszámoltatásra, a nacionalista nemzetvédelemre, a művészet nevében végzett kártékony tevékenységre. Kíváncsiak vagyunk arra, mivel, illetve kivel szimpatizál a jelentkező, mi az, amit elutasít, számára ki a pozitív és ki a negatív személy – tette hozzá a polgármester.

 

A jegyző beosztottja

A meghirdetett aljegyzői álláshelyre négyen jelentkeztek a megyéből, egy személy pedig Hajdúdorogról. A pályázók személyes meghallgatásuk előtt tölthetik ki a kérdőívet, melyre nyolc napjuk van. Az aljegyzőt közösen választja ki ezek után Érpatak polgármestere és a Nagykálló-Érpatak Közös Polgármesteri Hivatal jegyzője, ugyanis ez utóbbi közigazgatási szakember beosztottja lesz az új ügyfélszolgálati csoportvezető.

 

KM-MML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!