Nyíregyháza hírei

2013.10.15. 13:58

Kótaj szerdán elzárja a gázt

Kótaj, Nyíregyháza, Nyírtelek - Nyíregyháza és Nyírtelek polgármestere közleményben tiltakozik a gázszolgáltatás korlátozása ellen.

Kótaj, Nyíregyháza, Nyírtelek - Nyíregyháza és Nyírtelek polgármestere közleményben tiltakozik a gázszolgáltatás korlátozása ellen. Mint ahogy már korábban megírtuk, pénzügyi nézeteltérések miatt vita alakult ki a kótaji önkormányzat és a Tigáz-DSO Kft. között, s település képviselő-testülete úgy döntött: ha a gázszolgáltató nem fizeti ki a falu tulajdonában lévő gázvezeték bérleti díját, akkor október 16-tól az önkormányzat elzárja a vezetéket. Lapunk érdeklődésére kedden megerősítette Orosz Mihály polgármester, hogy a tervüket szerdán valóban végrehajtják.

Ezzel kapcsolatban dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere és Magyar László, Nyírtelek polgármestere a következő közleményt adta ki:

Megdöbbentő és érthetetlen, hogy Orosz Mihály, Kótaj polgármestere a kótaji önkormányzat és a Tigáz-DSO Kft. között fennálló jogi vitában a nyíregyházi és nyírteleki lakosok szolgáltatásának korlátozásával kíván nyomást gyakorolni a gázszolgáltatóra.

Megengedhetetlennek tartjuk, hogy a kilátásba helyezett, megítélésünk szerint súlyosan aránytalan beavatkozás (gázszolgáltatás részleges korlátozása), bármilyen hátrányt vagy kárt okozzon a nyíregyházi és nyírteleki lakosoknak. Ezért felszólítjuk Kótaj polgármesterét, illetve a település képviselő-testületét, hogy tartózkodjanak a megítélésünk szerint jogellenes magatartástól, valamint felszólítjuk a Tigáz-DSO Kft.-t, hogy gondoskodjanak a gázszolgáltatás zavartalan és folyamatos biztosításáról. Felelős településvezetőként minden rendelkezésünkre álló jogszerű eszközt készek vagyunk használni a Nyíregyházán és Nyírteleken élők érdekeinek védelmében.”

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!