Nyíregyháza hírei

2013.10.01. 13:29

Műhelytitkokra derül fény

Nyíregyháza - „Mi a pálya” címmel pályaválasztási napot szervezett a kereskedelmi és iparkamara.

Nyíregyháza - „Mi a pálya” címmel pályaválasztási napot szervezett a kereskedelmi és iparkamara.

A program célja nem volt más: az érintettek felé a hiányszakmák hangsúlyozása, a tanműhelyek látogatása, valamint egyéni tapasztalatcserével segíteni az általános iskolás diákok pályaválasztását.

A szeptember 30-án kezdődő és október 4-ig tartó rendezvény remek lehetőséget adhat arra, hogy a fiatalok gyakorlati terepen, magukban a tanműhelyekben ismerjenek meg egy adott szakmát, kézbe vehessék a szerszámokat, munkadarabokat, testközelből tapasztalhassák meg azt, hogy mit is csinál egy szerkezetlakatos, egy bádogos vagy egy szerszámkészítő.

Kedden a Nyírvidéki TISZK adott otthon az egyik műhelylátogatásnak. A tizennégy esztendős Szabó Bence Beszterecről érkezett, azt mondja, ő egy jó szakmát szeretne majd szerezni, de olyat, ami érettségit is ad. – Apukám vízvezeték-szerelő, nagyon sok mindenre megtanított engem, megmutatta, hogyan kell felexelni meg fúrni. Bár az apa munkája is érdekel, de én inkább autószerelő lennék. Egy saját műhelyről álmodom, de nem Beszterecen, hanem Nyíregyházán, ám leginkább a fővárosban.

További részletek lapunk október 2-i számában!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!