Nyíregyháza hírei

2013.11.07. 08:13

Négy és fél év a besurranó tolvaj büntetése

Nyíregyháza - Életének több mint harmadát töltötte rácsok mögött a vádlott, most ismét jogerős büntetést kapott.

Nyíregyháza - Életének több mint harmadát töltötte rácsok mögött a vádlott, most ismét jogerős büntetést kapott.

Négy év hat hónapos szabadságvesztésre ítélte a Nyíregyházi Törvényszék dr. Bodnár Zsolt vezette fellebbviteli büntetőtanácsa azt a férfit, aki besurranó tolvajként kereste a betevőt. A vádlott, Nyerges István az ítélet szerint 47 esetben követett el besurranó módon lopást. 2010. január és 2011 augusztusa között egy fővárosi és egy debreceni, valamint több nyíregyházi tanintézmény tornatermi öltözőibe ment be, és onnan mobiltelefonokat, valamint készpénzt lopott. A lebukását a bent elhelyezett kamerák okozták. A cselekményt kezdetben tagadó vádlott így már beismerte tettét. Azzal védekezett, hogy az ajtók nyitva voltak, ő azért, hogy értékekhez jusson, nem tört be, nem feszített ki semmit, ráadásul olyan holmikat vitt el, amik szerinte luxustermékek, és így nem jelentett gondot a meglopott áldozatok életében azok hiánya.

Az első fokon eljáró bíróság ezért három és fél éves fegyházbüntetésre ítélte, ami ellen súlyosításért az ügyész jelentett be fellebbezést. A másodfokon eljáró tanács az ügyészi fellebbezést alaposnak találta, mert a vádlottal szemben hasonló jellegű bűncselekménye elkövetése miatt kiszabott rövidebb tartamú szabadságvesztés büntetések nem voltak kellően visszatartó erejűek. Ezért a a többszörösen visszaeső vádlottal szemben a törvényi középmértéket meghaladó tartamú fegyházbüntetés kiszabása indokolt. A jogerős büntetés 4 év 6 hónap fegyház, amibe az előzetes letartóztatásban töltött időt beszámítják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!