Nyíregyháza hírei

2013.12.12. 19:25

Zay-Mikulás: volt zsákunkban minden jó

Nyíregyháza - Élménydús Mikulás-napi vetélkedőt szervezett iskolánk diákjainak idén a 9. c osztály.

Nyíregyháza - Élménydús Mikulás-napi vetélkedőt szervezett iskolánk diákjainak idén a 9. c osztály.

December 6-án, Miklós neve napján valamennyi diák alkalomhoz illő (piros, fehér, fekete) ruhában lépte át az iskola küszöbét. A Mikulás-napi vetélkedőt idén a 9. c osztály szervezte, irigylésre méltó profizmussal.

Aki Mikulás-sapkát vagy ünnepi agancsot húzott a fejére, pluszpontot szerzett az osztályának, de grátisz járt azért is, ha az osztályfőnök is követte bolondos diákjai példáját.

A vetélkedő számos vidám feladat elé állította a versengő osztályokat, diákokat: eldúdolt karácsonyi dalok címét kellett kitalálni, majd keresztrejtvényt fejtettünk, amelynek megoldása elárulta, hol találjuk az osztályfőnökünket. (Cserepes Csilla tanárnőre a konditeremben bukkantunk rá.) Versenybe szálltak a diákok a Legszebb Télanyó és a Legszebb Télapó címért is. Ez évben én lettem a Zay Anna középiskola legszebb télanyója, a Mikulás-szépségversenyt pedig a 12. A osztályos Vereb András nyerte.

Jótékonykodtunk is!

„Az élet azonban nem csak játék és mese” – idézhetném a közismert Hupikék-versikét, hiszen a Mikulás-napi vetélkedőt követő tanítási napon, hétfőn a diákönkormányzat szívből jövő adakozásra buzdította a tanulókat. December 9-én, hétfőn tombolasorsolással egybekötött jótékonysági napot szerveztünk. Az osztályok különféle ételeket, italokat, tárgyakat árultak, az így befolyt pénzt a rászoruló tanulók támogatására fordítják a szervezők. Ezáltal nemcsak néhány diáktársunk karácsonyát tehetjük szebbé, hanem együtt élhettük át a jótékonykodás örömét is.

Galyas Stella (10. b), Zay Anna Gimnázium

Egészségügyi Szakközépiskola és Kollégium

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!