Nyíregyháza hírei

2014.01.01. 17:53

Fegyelmezetten mulatoztunk

Nyíregyháza - A rendőrséghez összesen nyolc bejelentés érkezett pirotechnikai eszközök használatával kapcsolatban.

Nyíregyháza - A rendőrséghez összesen nyolc bejelentés érkezett pirotechnikai eszközök használatával kapcsolatban.

Nem mindenkinek adatott meg az, hogy önfeledt bulizással búcsúztassa el a 2013-as esztendőt, hiszen a rendőrök, a mentősök és a katasztrófavédők az év utolsó éjszakáján sem lazíthattak, hiszen szolgálatot teljesítettek.

Körképünkből kiderül, a hivatalos szervek szempontjából viszonylag csendesen hagytuk magunk mögött a szilveszter éjjelét.

Egy intézkedés

– Kedd este nyolc órától szerda reggel nyolcig összesen nyolc bejelentés érkezett hozzánk, ezek kivétel nélkül pirotechnikai eszközök használatával kapcsolatos telefonok voltak – kezdte lapunk tájékoztatását Fehérvári Marietta rendőrszázados, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője, aki hozzátette: minden esetet kivizsgáltak a kollégák, és csak egy alkalommal került sor intézkedésre.

– Az intézkedés alá vont személyeknél nem találtak tiltott pirotechnikai terméket, így eljárás kezdeményezésére végül nem volt szükség.

–A szilveszter éjszaka alapvetően nyugodtan zajlott a megyében, említésre méltó talán az a demecseri eset, amelyben a Nyíregyházi Rendőrkapitányság garázdaság elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást az egyik helyi lakos ellen. A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi 2013. december 31-én az egyik helyi presszóban verekedésbe keveredett egy másik férfival. Ezen felül még egy gépkocsi rongálásról kaptunk bejelentést Nyírbátorból – mondta a szóvivő, aki szerint a 2012-es szilveszter éjszakához hasonlóan a mostani is viszonylagos nyugalomban telt.

A katasztrófavédelem háza tájáról Takács Judit adott helyzetjelentést, aki szintén megnyugtató hírekkel szolgált. – Örömmel jelenthetem, hogy tűzijáték okozta baleset nem történt a megyében – mondta a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságának sajtóreferense. – Még kedd délután Tornyospálcán egy családi házzal egybeépített kazánházban keletkezett tűz, Újfehértón egy körülbelül húsz négyzetméteres nádas, míg Nyírkarászon egy kétszáz darabból álló kockabála gyulladt ki. Szerencsére egyik esetben sem történt személyi sérülés – összegezte az év utolsó napjának eseményeit a szóvivő.

Komoly baleset nélkül

– Hála az égnek semmiféle különleges eseményről nem tudok beszámolni – közölte lapunkkal Szabó Erika, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház kommunikációs munkatársa, aki hozzátette: természetesen szállítottak be hozzájuk ittas fiatalokat, hajléktalanokat, de ez szilveszterkor megszokottnak mondható. – Petárdázás vagy tűzijáték révén keletkezett személyi sérülés sem történt a megyében, ami a tavalyi szilveszter tükrében örömteli – tájékoztatott Szabó Erika.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!