Nyíregyháza hírei

2014.05.05. 09:49

Egy órás volt a közgyűlés

Nyíregyháza - Rendhagyó időpontban (csütörtök helyett hétfőn) mindössze egyetlen óra alatt a megyei közgyűlés megtárgyalta a nyílt ülés 14, és a zárt ülés egyetlen napirendi pontját.

Nyíregyháza - Rendhagyó időpontban (csütörtök helyett hétfőn) mindössze egyetlen óra alatt a megyei közgyűlés megtárgyalta a nyílt ülés 14, és a zárt ülés egyetlen napirendi pontját. Ez utóbbin arról döntöttek, hogy a május 23-ai megyenapi ünnepségen Kállósemjénben kik vehetik át kimagasló szakmai tevékenységükért a kitüntető díjakat. 

Vita és kérdések nélkül fogadták el a képviselők a megyei önkormányzat és hivatalának tavalyi költségvetéséről szóló beszámolót és könyvvizsgálói jelentést, hagyták jóvá a 2013-as belső ellenőrzési jelentést, s döntöttek arról, hogy a megyei közgyűlés elnökének az elnöki illetmény 20 százaléka, havi bruttó 108 200 forint legyen a költségátalánya.

Az első képviselői kérdés és hozzászólás, a Kölcsey Televízió új ügyvezetőjének kinevezése kapcsán hangzott el. A Jobbik frakció két tagja, Szilágyi Péter és Adorján Béla frakcióvezető arra kért választ, hogy mi vezetett e korábbi ügyvezető lemondásához, s ez miért hangzik a közgyűlésen. Seszták Oszkár, a megyei közgyűlés elnöke azt mondta, az április 8-án, aznapi hatállyal lemondott Dóka Imre nem hatalmazta fel, hogy az okokat ismertesse, majd a közgyűlés 2014. május 5-ével Úsz Illést, a televízió főszerkesztőjét nevezte ki ügyvezetőnek, a megbízatása 2015. június 30-áig tart.

Hét év után kiegészítették és megerősítették az önkormányzat, valamint a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) megyei szervezete közötti együttműködési megállapodást. A közös munkálkodás célja, hogy a megye fejlődése gyorsuljon, versenyképessége javuljon. A gazdasági és társadalmi felemelkedés alapja a foglalkoztatottak létszámának növelése, a vállalkozások stabil működése. A megyei önkormányzat területfejlesztéssel kapcsolatos feladatai során arra törekszik, hogy a 2014-2020 közötti időszakban maximálisan kihasználják a támogatási lehetőségeket, ehhez pedig számítanak a VOSZ pénzügyi, fejlesztési és menedzsment tapasztalataira is és a gazdaságfejlesztési stratégia, továbbá a operatív programok kidolgozásában és megvalósításában is szerepet vállalnak.

KM

További részletek és a kitüntetettek nevei a www.kelet.hu-n és a Kelet-Magyarország május 6-ai számában olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!