Nyíregyháza hírei

2014.05.12. 08:32

Profik az autótechnikában

Nyíregyháza - A versenyen szerzett tapasztalatokat, a felkészülés során szerzett ismereteket beépítik a tananyagba.

Nyíregyháza - A versenyen szerzett tapasztalatokat, a felkészülés során szerzett ismereteket beépítik a tananyagba. A nyíregyházi Bánki-iskolát képviselő együttes sikerével zárult az az országos tanulmányi verseny, melyet az Autószerelők Országos Egyesülete és az Autótechnika folyóirat szerkesztősége szervezett az AOE bázisiskoláinak. A nagy népszerűségnek és elismertségnek örvendő Autótechnika Országos Tanulmányi Verseny (AOTV) fináléjának a budapesti Porsche Hungaria Kereskedelmi Kft. központja és oktatócentruma adott otthont.

– Mivel a versenyre ebben az évben országosan tizen­nyolc iskola nevezett és a középdöntőbe már csak nyolc csapat jutott, majd innen is elsőként kerültünk a három csapatot megmérettető döntőbe, úgy gondoltuk az utolsó forduló előtt, hogy a „döntőbe jutás is szép eredmény”, no meg azt, hogy „harmadiknál rosszabb helyezést már nem érhetünk el. Mégis a csapatban mindenki reménykedett, hogy megtarthatjuk az első helyet. Természetesen ez ilyenkor elég nagy kihívást jelent, de a trió tagjai sokat tettek a sikerért – fejtegette Balázs Elek felkészítő tanár.

– A bánkis együttes tagjai már 15. évfolyamba járnak, és nemsokára autótechnikus végzettséget szereznek, ezért iskolánkban az autós ismereteket harmadik éve tanulják. Emellett szakmai gyakorlatot önállóan, külső munkahelyeken is szereztek.

– A felkészülés során támaszkodtunk ezekre az ismeretekre, és átnéztük a legújabb szakirodalmakat, folyóiratokat, próbáltuk megismerni a legújabb technikai fejlesztéseket.

 

A csapat tagjai

Kántor Gábor

Linkecs Dávid

Reskó Tibor

 

További részletek a KELET.HU-n és a Kelet-Magyarországban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!