Nyíregyháza hírei

2014.07.30. 10:20

Díszvendég Tusnádfürdőn

Tusnádfürdő - Nyíregyháza, mint a Magyar Turizmus Zrt. kiemelt turisztikai partnere díszvendégként mutatta be sokszínű turisztikai kínálatát a napokban Tusnádfürdőn, a 25. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban.

Tusnádfürdő - Nyíregyháza, mint a Magyar Turizmus Zrt. kiemelt turisztikai partnere díszvendégként mutatta be sokszínű turisztikai kínálatát a napokban Tusnádfürdőn, a 25. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban.A jubileumi rendezvény során szokás szerint Magyarország külön sátorban kapott bemutatkozási lehetőséget négy napon át. A látogatók nem pusztán a konkrét csomagajánlatokból, hanem látványos attrakciókból és hungarikumokból is ízelítőhöz jutottak.

Játék kecsegtető fődíjjal

Megkóstolhatták három táj három varázslatos eredetvédett pálinkáját, valamint a gyógyító erejű sóstói vizet. A játékos kedvű vizitálóknak nyereményjátékot hirdettek meg, melynek fődíja 4 személyre szóló wellness pihenés volt az Aquarius Élmény- és Parkfürdő, valamint a 4 csillagos Hotel Fürdőház fürdőszolgáltatásaival kecsegtetve. Népszerű volt a „Helló Nyíregyháza!” fényképfal előtti fotózkodás is.

– A Magyar Turizmus Zrt. sátrát felkereső vendégek közül sokakat személyes élmény is fűzött Nyíregyházához, többen látták már az Állatparkot, fürdőztek az élményfürdőben, s volt, akinek Nyíregyházán kérték meg a kezét, így valamikor biztosan visszatér majd a városba. Reméljük, sokan követik példáját és tovább nő a vendégéjszakák száma a városban – fejtegette Furkóné Szabó Marianna, a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője, TDM menedzser.

Három táj – három varázslat

– Nyíregyháza jelenléte rendkívül fontos volt és óriási presztízsértékkel bír, elég csak arra utalnom, hogy tavaly a Balaton Régiót érte a megtiszteltetés, hogy a Magyar Turizmus Zrt. díszvendégként vehessen részt – élt összevetéssel dr. Kovács Ferenc.

Természetesen mi sem csak Nyíregyházát, hanem a Nyírséget és a megyét is képviseltük – tette hozzá Nyíregyháza a polgármestere –, és a TDM munkatársai remek programot állítottak össze. A sátor egyébként nagyon jó helyen állt: a VIP sátor és a nagyszínpad közvetlen szomszédságában. Akinek a színpadon volt jelenése, meg sem tudott kerülni minket.

– Mi ezt maximálisan ki is használtuk: csaknem húsz államtitkár fordult meg nálunk. Erre kicsit rásegített a „Három táj három varázslata” program, amelyben a földrajzi eredetvédett pálinkáinkból szerveztünk kóstolót.

– Az egész tusnádi táboron gyorsan végig futott a hír, hogy érdemes a nyíregyháziakat felkeresni… – persze csak egycentes kis kóstolók voltak ezek. Mellé kínáltunk pogácsát, milotai dióval, szatmári szilvalekvárral készített süteményt, no meg ízelítőt Nyíregyháza értékeiből – tudatta a sikeres árukapcsolásról a polgármester.

KM-LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!