Nyíregyháza hírei

2014.09.23. 16:11

A feltételezések szerint lezuhant egy AN-2-es egymotoros repülőgép, ketten megsérültek

Nyíregyháza - Kedden délelőtt ellenőrző, begyakorló gyakorlatot tartottak a nyíregyházi repülőtéren - adta hírül a SZ-SZ-B. Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtóosztálya.

Nyíregyháza - Kedden délelőtt ellenőrző, begyakorló gyakorlatot tartottak a nyíregyházi repülőtéren - adta hírül a SZ-SZ-B. Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtóosztálya. Az AN-2-es típusú polgári repülőgép, leszálláshoz közeledett, amikor műszaki hiba miatt a földhöz csapódott. A feltételezések szerint a gépen utazó két személy közül az egyik egy használaton kívüli üzemcsarnok tetejére zuhant, a másik a megrongálódott gép roncsai alá szorult. Mindketten súlyos sérüléseket szenvedtek, a repülőgépből folyt az üzemanyag.

Az esethez három gépjárműfecskendő, a magasból mentő- és a műszaki mentőszer is vonult.

A Nyíregyházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség szervezte az erre a feltételezésre épülő gyakorlatot a Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság beosztott vonulós állományának, amely gyakorlat az éves kiképzés keretében valósult meg.

A végrehajtott feladatot Pócsik Zoltán tű. alezredes, a kirendeltség tűzoltósági felügyelője megfelelőre értékelte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!