Nyíregyháza hírei

2014.09.18. 12:18

A pályázat révén a vállalkozó járjon jól

Nyíregyháza - A források hatvan százaléka a gazdaságba áramolhat.

Nyíregyháza - A források hatvan százaléka a gazdaságba áramolhat.

– Nagy örömömre szolgál, hogy a KKV Ház kezdeményezéseire már odafigyel a civil, a gazdasági és az önkormányzati szektor is – mondta Gulyás József, a KKV Ház Zrt. vezérigazgatója, az esemény házigazdája, majd Seszták Oszkár, a megyei közgyűlés elnöke szólt a vendégekhez.

Közvetett támogatás

– Az egyik legfontosabb változás a 2014–2020-as uniós pályázati rendszerben az, hogy a kis- és középvállalkozásokat már csak közvetett formában lehet támogatni, úgymint képzés, klaszteresedés vagy reprezentáció különféle eseményeken – így Seszták Oszkár. – Az új költségvetési ciklus alapvető újdonsága az, hogy eddig a kohéziós alapok 16 százalékát lehetett gazdaságfejlesztésre fordítani, míg most a források 60 százaléka kell, hogy a gazdaságba áramoljon – ezt már Lenner Áron Márk belgazdaságért felelős helyettes államtitkár mondta a nyíregyházi találkozón.

A szakember szerint nem az cél, hogy az egész országot letérkövezzék, majd megveregessék egymás vállát, hanem egy olyan pályázati rendszer kialakítása, melyben a vállalkozó jár jól, a beáramló pénz megfelelő helyre kerül, majd közvetve visszaáramlik a hazai gazdaságba.

– El akarjuk felejteni a múlt bürokratikus, sokszor elhúzódó pályáztatási rendszerét – mondta a helyettes államtitkár, aki szerint a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség megszüntetése is ezt a célt szolgálta.

KM-TG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!