Nyíregyháza hírei

2014.11.20. 12:24

Díjnyertes lett a házasságkötő terem

Nyíregyháza - Tóth László építész lett az első a házasságkötő terem rekonstrukciójának terveiért.

Nyíregyháza - Tóth László építész lett az első a házasságkötő terem rekonstrukciójának terveiért.

Bőséges programsorozatot koronázott meg a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területi Építész Kamara a Magyar Építészet Évének hajrájában. Folytatva a hagyományokat meghirdették az „Év épületrekonstrukciója 2014” pályázatot a megyében élő, alkotó építészek számára. A háromtagú zsűri elnöki pozíciójára a Miskolcon élő, de Szabolcs-Szatmár-Bereghez is kötődő Bodonyi Csaba DLA, Ybl Miklós-, Pro-Architectura- és Széchenyi-díjas építészt kérte fel a kamara elnöksége. A zsűri értékelése nyomán az első helyet az idei évi Prima Díjra is jelölt Tóth László építész kapta a nyíregyházi házasságkötő terem rekonstrukciójának terveiért.

Különdíjban részesültek: Kulcsár Attila és Kulcsár Attiláné építészek (a római katolikus egyház nyíregyházi óvodája), Végh József, F. Balku Katalin és Neumann Mónika építészek (a mátészalkai Égigérő Közösségi Ház), valamint Gáva Attila építész (a nyíregyházi városháza rekonstrukciója és bővítése). A díjakat ünnepélyes keretek között adták át az Építész Kamara székhelyén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!