Nyíregyháza hírei

2015.02.13. 16:14

Rákosi börtönei - kiállítás a múzeumban

Nyíregyháza - A kommunizmus áldozatainak emléknapját megelőlegező kiállítás nyílt a Jósa András Múzeumban február 13-án „Rákosi börtönei” címmel, amelyet Dr. Bene János, az intézmény igazgatója, s dr. Takács Péter történész nyitott meg a nagyközönség előtt.

Nyíregyháza - A kommunizmus áldozatainak emléknapját megelőlegező kiállítás nyílt a Jósa András Múzeumban február 13-án „Rákosi börtönei” címmel, amelyet Dr. Bene János, az intézmény igazgatója, s dr. Takács Péter történész nyitott meg a nagyközönség előtt. Soha nem szabad elfelejteni, emelte ki a megnyitó beszédében a történész, hogy volt magyar holokauszt is, amelyről a mindennapokban még ma sem könnyű beszélni, hiszen nincs olyan család Magyarországon, akiket egyik vagy másik oldalról ne érintettek volna belülről is az akkori események. A kiállítás mindenképpen hiánypótló anyag, hiszen az 1949-1953 közé eső szörnyű időszakról még ma is keveset tudunk.

További részletek a Kelet-Magyarország 2015. február 14-ei számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!