Nyíregyháza hírei

2015.03.12. 09:42

Közlemény - Képzés a Mustárházban

Nyíregyháza - Negyedik állomásához érkezett a Mustárház kétéves kapacitásfejlesztő projektje vietnami partnerével.

Nyíregyháza - Negyedik állomásához érkezett a Mustárház kétéves kapacitásfejlesztő projektje vietnami partnerével.

Március első hetében Nyíregyházán kilenc vietnami és három romániai fiatal vett részt a Mustárházban egy képzésen a projekt folytatásaként. Az egy hét alatt bővebben is megismerkedhettek az európai és magyar ifjúságügy és civil szféra sajátosságaival, de ezen kívül szó esett még többek között Európa és Magyarország történelméről, földrajzáról és gazdaságáról, az Európai Unió és Magyarország pályázati rendszeréről és lehetőségeiről. Az egy hét alatt nagy hangsúlyt kapott a nem-formális tanulás, különböző játékos feladatok előtérbe helyezésével, mely nem csak az ismeretek elsajátítása szempontjából volt fontos, hanem a másik megismerése, a csoportösszetartás, kommunikáció hatékonysága szempontjából is.

Látogatást tettek a Városházán is, ahol Nyíregyháza MJV címzetes főjegyzője, dr. Szemán Sándor fogadta a küldöttséget, aki a helyi önkormányzati és döntéshozói rendszerről tartott előadást, melyet egy rövidebb túra is követett az épületen belül. A találkozó ideje alatt természetesen megismerkedhettek városunk nevezetességeivel és turisztikai látnivalóival is, többek között a Nyíregyházi Állatparkban is eltöltöttek egy szép délelőttöt. Indulás előtt pedig színesebbé téve az itt tartózkodásukat Budapestre látogattak el, ahol fővárosunk nagyobb jelentőséggel bíró helyszíneit és épületeit csodálhatták meg. A projekt még a hónap végén folytatódik, hiszen március végén Hanoiba látogatnak a Mustárház munkatársai romániai partnereivel közösen egy hétre egy képzésre.

- Mustárház -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!