A rajzfilmhősökre „építkeznek”

Földi Eszter és családja remekül szórakozott a hétvégi programon
Földi Eszter és családja remekül szórakozott a hétvégi programon - © Fotó: Sipeki Péter
Nyíregyháza – Családok sokaságát csábította közös, játékos kikapcsolódásra a kockaépítő hétvége Nyíregyházán.


– Apa, ezekhez miért nem szabad hozzányúlnom? – kérdezte édesapját a 6 éves Ákos szombaton a nyíregyházi Civil Házban rendezett kockaépítő hétvége mutatós legómodelljeit csodálva. – Mert nagyon nehéz összerakni őket, viszont hamar darabokra hullanának, ha minden gyerek a kezébe venné ezeket – érkezett a válasz a bölcs szülőtől. – A kockaépítő nyári napközis tábor sikerén felbuzdulva született meg ennek a játékos családi hétvégének az ötlete, amelyet örömmel támogatott az itt működő Váci Mihály Társaság Kulturális Egyesület – mesélte Hován Róbert társszervező, programfelelős, majd elmondta: a kiállított játékoknál kénytelenek betartani a „mindent a szemnek, semmit a kéznek” alapelvet, a játszóházban viszont kedvükre építkezhetnek a fiúk és a lányok, a nagy terem közepén kipróbálhatják a legófocit és -kosárlabdát, a színpadon pedig a távirányítós játékokat.

A lányok körében is népszerű

Kérdésünkre, melyek a legnépszerűbb karakterek a gyerekek körében, Hován Róbert így válaszolt: – A népszerű rajzfilmek, filmek hőseire mindig bátran lehet „építeni”, persze haladni kell a korral: néhány éve Elsa „jégvarázsolta el” a lányokat, a fiúk körében a szuperhősök népszerűek.
– Számunkra a legfontosabb az, hogy a gyermekeinknek boldog és élményekkel teli gyerekkoruk legyen. A legózás olyan megunhatatlan, minden generációnak kedves játék, amelyben – a milliónyi variációnak köszönhetően – szárnyalhat a fantázia, fejlődhet a kreativitás, és remek közös családi élmény – mondta el érdeklődésünkre az 5 éves Szabolcs és a 3 éves Patrik édesanyja, Kovácsné Porteleki Éva, aki azt is elárulta: odahaza éppúgy megtalálhatóak saját gyermekkori legójátékai, mint a gyermekeinek vásárolt újabb készletek, ráadásul ezek gond nélkül összeépíthetőek egymással.

– Nem vagyok híve annak, hogy a gyerekek egész nap a számítógép előtt játszanak, inkább választok neki olyan szórakozást, ami fejleszti a kéz­ügyességüket és a koncentrációs képességüket, erre pedig remek lehetőséget kínált ez a játékos hétvége. Az sem mellékes szempont, hogy amíg a számítógépes játékok jelentős részében magányos hősként ölni és rombolni kell, addig a legózás a békés, vidám, közös építésről, alkotásról szól – fejtette ki véleményét a 7 és 14 éves gyermekeket nevelő Patassyné Bogár Brigitta.

PI


Kisgyermekes családok sokaságát vonzotta a nyíregyházi Civil Házban rendezett kockaépítő hétvége. Szombaton és vasárnap legómodell-kiállítás, kreatív programok, ügyességi versenyek és távirányítós játékok várták az érdeklődőket a Váci Mihály Társaság Kulturális Egyesület szervezésében. Fotók: Sipek...Nyíregyháza.
SZON.HU


hirdetés