Nyíregyházi KC – Vereséggel búcsúztak az esztendőtől

Nagy verést kaptak Kurbelyék Pesten
Nagy verést kaptak Kurbelyék Pesten - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – Beálló nélkül, sok hibával játszottak, kiütés lett a vége.


Nem a legjobb előjelekkel vágtak neki a budapesti kirándulásnak a nyíregyházi NB I./B-s kézilabdázók. A múlt héten már a találkozó elején megsérült a csapat beállósa Bor Márk, akinek be is kellett gipszelni a lábát, de az irányító Takács Zalán játékára sem számíthatott a szakvezetés. A két ember hiányában alaposan szűkültek a szombati mérkőzésen bevethető taktikai variációk.

Idegesen, kapkodva, sok technikai hibával kezdték a mérkőzést a vendégek, amiből a PLER biztos vezetést épített ki az első játékrész végére. Fordulás után védekezést váltott a Nyíregyháza, megnyitotta falát, elöl zavaróban Varga és Czeglédi védekezett felváltva. Ezzel sikerült megzavarni némileg a hazaiakat, labdaszerzés után könnyű gólokat szereztek Bécsi János tanítványai. Ez a védekezési forma azonban azzal járt, hogy több területe, lehetősége volt a budapesti beállónak, aki élt is ezzel.

A játékrész második felében jött egy hullámvölgy Szűcsék játékában, ismét sok volt az eladott labda, a technikai hiba, ezt könyörtelenül ki is használta a hazai alakulat és előnyét tovább növelve kiütötte a vendégeket az esztendő utolsó bajnoki mérkőzésén.

KM

Kézilabda: NB I./B

PLER-Budapest–Nyíregyházi KC 31–21 (15–8)

Budapest, 60 néző, v.: Örsi, Wenzel.

Nyíregyházi KC: Gadnai – Nagy 3, Kurbely 2, Gubó 3, Boda, Szűcs 4, Horváth. Csere: Oláh (kapus), Tamás, Fórizs, Czeglédi 1, Varga 6/1, Mihályi 2. Edző: Bécsi János.

Kiállítások: 6, illetve, 6 perc. Hétméteresek: 5/4, illetve 1/1.Sporthírek


hirdetés