Nyíregyházi Kosársuli – Gyűjtik az igazolásokat, és nem utaznak

Páll Vivien legfeljebb csak kínjában tud mosolyogni a történteken
Páll Vivien legfeljebb csak kínjában tud mosolyogni a történteken - © Fotó: Sipeki Péter
Nyíregyháza – A péntekre módosított szegedi mérkőzésen nem tud kiállni a Nyíregyházi Kosársuli az amatőr női kosárlabda NB I-ben.

Vasárnap lép pályára Szegeden a Nyíregyházi Kosársuli. Illetve pénteken. Vagy inkább el sem utazik a Tisza-partjára. A három eshetőség mindegyikére volt esély az elmúlt napokban, mígnem jelen állás szerint az utóbbi valósul meg, vagyis elmarad az amatőr női NB I soros mérkőzése.

Az eredeti versenykiírás szerint vasárnap lett volna a meccs, de a csapatok kölcsönösen el kezdtek egymással alkudozni, hogy a szombati központi középiskolai felvételik következtében a hét utolsó napjára áttett korosztályos bajnokik miatt mégse akkor játsszák le egymással a mérkőzést.

– Mi akkor felvetettük a szegedieknek, hogy talán egyszer majd egy pénteki napon el tudunk utazni hozzájuk, hozzátéve, hogy a január tizenötödike számunkra nem megfelelő időpont, mert ekkor a csapatból többen is vizsgáznak – mesélte tovább a történteket Farkasinszki Gyuláné, a kosársulisok edzője. – Erre néhány órával később a szegediek lejelentették a szövetségnek a mérkőzés új időpontját január tizenötödikén délutánra. Úgy, hogy mi alá sem írtuk az időpontmódosításra vonatkozó kérelmet.

A versenybizottság ezt elfogadta, a jelek szerint mi tehetetlenek vagyunk. Egy biztos, ebben az időpontban nem tudunk kiállni. Hárman is vizsgáznak, két korosztályos játékosunk másnap felvételit ír, a szülők érthetően nem engedik el őket, ketten betegek, maradtunk tehát öten. Begyűjtjük az igazolásokat, elküldjük a szövetségnek, hátha figyelembe veszik. Ha nem, akkor ezt a meccset elbuktuk, bár érdekes, hogy a Tatabánya elleni Hepp-kupa-mérkőzésünk után ez már a második alkalom, amikor a mi megkérdezésünk és beleegyezésünk nélkül kapott új időpontot a mérkőzés a tizennégy napos határidőn belül.

A legnagyobb baj azzal van, hogy miként a bajnokság megnevezése is mutatja, amatőr sorozatról van szó, tehát a csapatok mozgósítása hétköznapokon igen nehéz. És erre az illetések olykor fittyet hánynak. Ha valóban nem tud kiállni a nyíregyházi csapat, akkor biztos győzelemtől esik el, hiszen az erőviszonyok egyértelműen mellette szólnának.További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek


hirdetés