Nyit a csarnok, hajt a csapat

Jan de Brandt a helyzet magaslatán: a szövetségi kapitány újfent sikerre vezetné a magyar csapatot
Jan de Brandt a helyzet magaslatán: a szövetségi kapitány újfent sikerre vezetné a magyar csapatot - © Fotó: Sipeki Péter
Nyíregyháza – A magyar női röplabda válogatott pénteken mutatkozik be az Európa Liga nyíregyházi csoportkörében.


Vasfegyelem. A magyar női röplabda válogatott edzésén nagyjából két percig tart levágni, hogy Jan de Brandt szövetségi kapitány a munkában nem ismer pardont. A belga szakvezető szavait szentírásnak tekintik a játékosok, egyébiránt a pályán kívül békés, barátságos ember. Dolgozik is becsülettel a társaság. Elvégre a nemzeti együttes pénteken indítja menetelését az Európa Ligában. Az aktuális erőpróbának címvédőként „nekifutó” gárda a felújított, imár Continental Aréna névre keresztelt létesítmény nyitórendezvényén domboríthat. Ehhez annyit: a küzdelemsorozatot három csoportban írták ki, és az első helyezett csapatok biztosan kvalifikálják magukat az elődöntőbe, illetve a három csoport legjobb második helyezettje ugyancsak a legjobb négy között folytathatja. A mieinkre a nyíregyházi torna mellett még egy kör vár, a második forduló házigazdája a görögországi Megalapolisz lesz.
Nos, a házigazda pénteken (18.30), Szlovénia ellen kezdi meg szereplését, másnap a görögökkel csatázik, míg háromnapos esemény utolsó felvonásaként Románia ellen lép pályára.

– Az elsődleges szempont, hogy a keretbe behívott fiataloknak játéklehetőséget nyújtsunk, éles körülmények között szokják a nemzetközi meccsek légkörét – lebbentette fel a fátylat terveiről terveit Jan de Brandt szövetségi kapitány. – Kíváncsi vagyok arra, miként állnak helyt ilyen szituációban. Előfordulhat, hogy néhány rossz döntés után nem cserélem le őket, mert csak akor segíthetjük a fejlődésüket, ha minél több időt tartozkódnak a pályán. Ezzel együtt célunk, hogy mérkőzéseket nyerjünk, hisz a jó szereplés mindenkinek fontos. Most úgy tűnik, hogy a románok elleni találkozó ígérkezik a legnehezebbnek, ugyanakkor sosem tudhatjuk, ki, mivel rukkol elő. Információnk szerint a szlovén, illetve román válogatottnál is változások történtek, és persze, nálunk is hiányoznak meghatározó emberek.

KM-KT
hirdetés