Nyíregyháza hírei

2013.07.07. 17:49

Több mint 50 métert fékezett a halálos ütközés előtt

Nagyhalász - Egy ember meghalt, egy életveszélyesen megsérült és kettőt súlyos sérülés miatt vitt kórházba a mentő vasárnap délután Nagyhalász közeléből.

Nagyhalász - Egy ember meghalt, egy életveszélyesen megsérült és kettőt súlyos sérülés miatt vitt kórházba a mentő vasárnap délután Nagyhalász közeléből.

Az elsődleges információ szerint Nyíregyháza irányából tartott Nagyhalász felé egy Opel Astra vasárnap délután. Amikor a jármű elhagyta a Kemecse - Kótaj kereszteződést, hatalmas tempóra válthatott a gépkocsivezető, és feltehetően előzésbe kezdett, mert Nagyhalász közelébe érve több mint 50 métert fékezett, hogy elkerülje a szemből, a saját sávjában érkező BMW-t. A frontális karambol pokoli erővel gyűrte össze a két autót, és megrongálódott egy Suzuki is. A sérültek kiszabadításához a riasztott tűzoltók feszítő vágóval darabolták fel a gépkocsikat, majd a mentők kórházba vitték a sérülteket. Egy embert nem lehetett megmenteni, ő a helyszínen életét vesztette. Rajta kívül egy életveszélyes és két súlyos sérültje van a száguldásnak. Az anyagi kár több millió forint.

A rendőrség teljes útzár mellett indított eljárást a felelősség tisztázása érdekében. A helyszínt ismerők között felmerült, hogy ilyen sebesség mellett az Opel előtt lévő kettős kanyart nem lehetett szabályosan bevenni, mi okozhatta a magatartást, ugyanakkor a fékezés arra utal, hogy az Opel sofőrje felismerte a hibát, és végig cselekvőképes maradt, de a távolság nem volt elég a hiba korrekciójához.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!