Magyarország

2012.03.15. 15:30

Március 15. - Az ombudsman munkatársai figyelemmel kísérik a tömegrendezvényeket

Budapest, 2012. március 15., csütörtök (MTI) - Az alapvető jogok országgyűlési biztosának munkatársai figyelemmel kísérik a fővárosban zajló tömegrendezvényeket, hogy az állami szervek miként biztosítják az állampolgárok gyülekezéshez való jogát - mondta a hivatal főosztályvezetője csütörtök délután a Ferenciek terén az MTI tudósítójának.

Budapest, 2012. március 15., csütörtök (MTI) - Az alapvető jogok országgyűlési biztosának munkatársai figyelemmel kísérik a fővárosban zajló tömegrendezvényeket, hogy az állami szervek miként biztosítják az állampolgárok gyülekezéshez való jogát - mondta a hivatal főosztályvezetője csütörtök délután a Ferenciek terén az MTI tudósítójának.Hajas Barnabás közölte: a zászlófelvonástól kezdve szinte valamennyi rendezvényen megfordulnak, és személyes tapasztalatokat gyűjtenek arról, hogy az állami szervek, főként a rendőrség miként biztosítja a gyülekezéshez való jogot. A Szabó Máté ombudsman által vezetett ombudsmani hivatal főosztályvezetője megjegyezte: 2008-tól szinte valamennyi megmozduláson részt vettek az ombudsman munkatársai, és a korábbi évekhez hasonló módszerrel gyűjtik a tapasztalatokat, és ha szükséges, ezek alapján folytatják majd le a vizsgálatokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!