Szomszédok ismerték fel

2023.04.23. 15:07

Szíriai migráns késelt a duisburgi fitneszteremben

Elfogták vasárnap Duisburgban a németországi városban öt napja történt késes támadás feltételezett elkövetőjét.

Rendőrök a késes támadás helyszínén, egy edzőterem bejárata előtt a németországi Duisburgban 2023. április 18-án

Forrás: MTI/AP/DPA

Fotó: Christoph Reichwein

A gyanúsított egy 26 éves szíriai állampolgár 

- jelentette a Westdeutscher Rundfunk regionális közszolgálati médiatársaság a duisburgi ügyészség tájékoztatása alapján. 

Lakásában lefoglaltak két kést, amelyek közül valamelyiket a kedden egy belvárosi - az otthonához közeli - edzőteremben végrehajtott támadáshoz használhatta.   

A gyanúsítottat péntek óta keresték egy térfigyelő kamera felvételei alapján, nyilvános körözéssel. Szomszédok ismerték fel a felvételen szombaton, és azonnal riasztották a rendőrséget. Röviddel éjfél után fogták el.   

A Bild című lap értesülése szerint a férfi menedékkérőként érkezett Németországba. Rendőrségi ügye eddig nem volt. Egy terrorelhárító alakulat fogta el lakásában.   

Az edzőterem öltözőjében történt késelésben négy férfi sebesült meg. Az első áldozat - egy 21 éves fiatalember - életveszélyes állapotban van. A támadó utána rárontott még két 24 éves és egy 31 éves férfira is, majd elmenekült. Vasárnapig egy sebesültet bocsátottak haza a kórházból.   

A bűncselekmény kiváltó oka ismeretlen. Az eddigi adatok szerint a támadó nem ismerte áldozatait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában